Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:53 26.05.2021 Ole Obitsø

Fyrede 22-årig journalist for at bryde regler på sociale medier

Det amerikanske nyhedsbureau AP har af 100 ansatte i et samlet brev fået kritik for fyringen af den 22-årige journalist Emily Wilder. Det skriver AP News.

Flere mener, at Wilder blev fyret, fordi hun som studerende tidligere havde ytret sig for Palæstina på sociale medier. Wilder var inden sin fyring blevet kritiseret kraftigt af konservative medier i USA for sine holdninger.

AP har forklaret, at hun blev fyret med henvisning til bureauets regler for sociale medier – uden at ville komme nærmere ind på, hvordan hun præcis havde overtrådt deres interne regler.

”Manglen på kommunikation … giver os ingen tillid til, at det ikke bliver én af os, der næste gang bliver ofret uden forklaring. Det har efterladt vores kolleger – især journalister på vej frem – med undren over, hvordan vi behandler vores egne, hvilken kultur vi har, og hvilke værdier vi i realiteten har som firma,” skriver de kritiske medarbejdere i brevet til AP’s ledelse.

Efter fyringen har AP nu meldt ud, at det vil gennemgå sine regler for ageren på sociale medier.

Mediehuset har i forvejen meget specifikke regler for, hvordan dets journalister gebærder sig digitalt – herunder opfordrer AP til, at journalister ikke ytrer sine meninger på områder, der er kontroversielle.

Reglerne indbefatter også, at journalister fra AP ikke må tweete breaking nyheder, før de er blevet sendt ud på AP’s nyhedsrulle. Ligeledes skal journalister meget klart deklarere, at andres holdninger ikke er deres, når de deler dem.

SENESTE NYT

Flere nyheder