Antallet er væsentligt

ETIK. Jeg tror og håber på, at I ville være nået frem til en helt anden konklusion i jeres artikel "Erhvervs-journalister i DR ejer aktier", hvis I ikke kun havde oplyst min nyhedschef om, at en medarbejder har aktier i Danske Bank, samtidig med at vedkommende har skrevet artikler om banken, men også havde oplyst chefen om hvor mange. Men så var der måske heller ingen historie.

ETIK. Jeg tror og håber på, at I ville være nået frem til en helt anden konklusion i jeres artikel "Erhvervs-journalister i DR ejer aktier", hvis I ikke kun havde oplyst min nyhedschef om, at en medarbejder har aktier i Danske Bank, samtidig med at vedkommende har skrevet artikler om banken, men også havde oplyst chefen om hvor mange. Men så var der måske heller ingen historie.

I fortæller i jeres svar til mit forrige læserbrev (Journalisten 12/2009) desuden, at jeg også har oplyst over for jer, at jeg "ejer en række aktier i virksomheder i C20-indekset, men at jeg ikke har oplyst i hvilke selskaber". Jeg oplyste over for jer, at jeg ejer 65 aktier fordelt på fire selskaber i C20 og fire aktier i et enkelt Midcap-selskab. Nej, jeg oplyste ikke hvilke selskaber, men det må I hjertens gerne få at vide. Væsentligt er, at jeg heller ikke her ifølge nyhedschefen har overtrådt noget "forbud" med min samlede investering på 12.000 kroner, som købet beløb sig til for to-tre år siden. Aktierne har jeg siden heller aldrig handlet.

Flere af os har til gengæld efterlyst operationelle grænser for, hvordan vi i det daglige håndterer DR's etiske regler på området. Det skal vi nu i gang med og heldigvis for det. For vi er vist alle sammen så rørende enige om, at det er tiltrængt. Og skal vi derhen, hvor medarbejderne kun må eje navngivne aktier, hvis de placeres på en pensionskonto uden mulighed for daytrading, så fint for mig. Ikke den bedste, men den nemmeste løsning. Tillid er godt – kontrol dobbelt så godt.
Og lad os så komme videre. Punktum herfra.

– Charlotte Holten-Møller, journalist, DR Nyheder/Penge

0 Kommentarer