Fyringsrunde

Antallet af afskedigelser på TV 2 bliver bragt ned

Oprindeligt skulle TV 2 skille sig af med 25 faste medarbejdere i nyhedsafdelingen, men blandt andet fordi tre chefer fratræder, er tallet blevet bragt ned

Antallet af faste medarbejdere, der ikke længere skal være hos TV 2, er blevet nedbragt fra 25 til 20.

Det har medarbejderne fået at vide på et fagligt møde i formiddag, oplyser flere kilder til Journalisten.

Det skyldes blandt andet, at to chefer har lavet en aftale om frivillig fratrædelse, mens en tredje er blevet fyret.

Det står stadig til troende, at 25 løst tilknyttede medarbejdere i nyhedsafdelingen skal fratræde eller afskediges.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra nyhedsdirektør Ulla Pors og hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten. Det har indtil videre ikke været muligt.

Arbejdsnedlæggelse

Udmeldingen om de omfattende afskedigelser blev i sidste uge mødt af protest af medarbejderne, og medarbejderne i nyhedsafdelingen besluttede at nedlægge arbejdet.

”Folk føler, at de er gået med til en omstillingsproces, hvor de gik ind i det med åbne øjne og arme. De er med på, at der skal ske mange store forandringer i deres arbejdsliv. Og da de så står der, hvor de i forvejen er ude af deres comfort zone, kommer der så en melding om, at der skal være 50 fyringer,” fortalte hovedtillidsrepræsentant Lennart Sten i sidste uge til Journalisten.

Der blev kastet ekstra brænde på bålet af frustration, da det gik op for medarbejderne, at to ledende medarbejdere havde kigget med på et fagligt møde. De havde kigget med på en skærm-forbindelse, der forbandt medarbejderne på Kvægtorvet og Teglholmen.

Det førte til en undskyldning fra lederne i sidste uge. De afviste dog, at der var tale om decideret overvågning af mødet, og fremhævede, at de kun kiggede sporadisk på skærmen.

De ledende medarbejdere tilføjede også, at forløbet har været udtryk for dårlig dømmekraft. Derudover undskyldte de ifølge flere kilder også hændelsen.

Større organisationsændring

Det kom frem i sidste uge, at TV 2 skal skille sig af med 50 medarbejdere i en større organisationsændring. Der vil i den forbindelse være mulighed for frivillige fratrædelser frem til 1. maj, hvorefter der fra 25. maj vil være en decideret fyringsrunde.

I forbindelse med omorganiseringen bliver der lagt op til at skære på forskellige programmer, mens der vil etableres nye stillinger på blandt andet tv2.dk, som skal besættes internt. Ifølge Journalistens oplysninger er der tale om omtrent 15 stillinger.

Der skal blandt andet bruges færre ressourcer på enkeltstående events og ved at gøre Vejret mere digitalt, så der skal være færre vejrudsigter i tv-fladerne. Aktualitetsprogrammet ’Kernen’ justeres også til at udkomme færre gange i et nyt format, der skal udvikles med dokumentar- og aktualitetsgruppen samt gravergruppen.

0 Kommentarer

Læs også

fyringsrunde

Arbejdsnedlæggelsen fortsætter: TV 2-ansatte føler sig snydt af ledelsen

19. APRIL 2023
Fyringsrunde

TV 2-chefer undskylder kiggeri på fagligt møde

21. APRIL 2023