En stribe annoncører har trukket deres annoncer fra Ralf Pittelkow og Karen Jespersens Den Korte Avis. Forklaringen er, at de ikke mener, at netmediets journalistik er i overensstemmelse med virksomhedernes værdier. I går trak Nordea og Just Eat deres annoncer. I dag følger Sportmaster, rejsebureauet Kipling Travel og rejseportalen Momondo efter.
Direktør i Sportmaster, Jens Høgsted, siger, at hans sportskæde dropper annoncesamarbejdet.
»Deres budskaber er ikke foreneligt med det, vi står for. Vi arbejder med sport, der skal være for alle og forene folk. Den linje, som Den Korte Avis står for, er ikke i overensstemmelse med det,« siger Jens Høgsted.
Hvad er det helt præcist, der er galt med deres journalistik?
»Det er svært at sige helt præcist. Der er ikke en bestemt artikel, jeg kan henvise til. Det er mere det overordnede billede, der ikke passer til det, vi ønsker at stå for,« forklarer Jens Høgsted.
Han fortæller, at Sportmasters kunder har klaget over samarbejdet på Facebook.
»Og når kunderne reagerer, så lytter vi,« siger han.
Rejsebureau trækker sig også
Også rejsebureauet Kipling Travel trækker deres annoncer fra Den Korte Avis. Det forklarer stifter og indehaver af Kipling Travel, Lars Gundersen, i en mail til Journalisten.
”Det skulle gerne være væk fra i dag, er vi blevet lovet af vores udbyder,” siger han.
Han forklarer, at Kipling Travel ikke vidste, de var eksponeret på Den Korte Avis, men at siden ikke matcher deres værdier.
[quote:0]
”Det ved vi nu og er i gang med at tjekke andre mislyde, om der skulle være nogen. Vi har faktisk et ganske stærkt værdisæt, blandt andet derfor er vi Danmarks første CSR certificeret rejsebureau gennem det europæiske Travelife system. Det kræver så selvfølgelig, at vi skal kunne afstå fra annoncer på steder, vi ikke finder forenelige med vore værdier. Men som sagt, så rettes det i dag,” siger Lars Gundersen.
Momondo vil gennemgå deres procedurer
Rejseportalen Momondo optræder også som annoncør på Den Korte Avis.I reklamesammenhæng er Momondo mest kendt for en tv-reklame med skuespillere, der skulle vise, at personer fra forskellige dele af verden er tættere knyttet genetisk, end de forestiller sig.
Momondo oplyste først til Journalisten, at man ville se på sine procedurer. Men efter denne artikel blev publiceret, har Momondo besluttet også at trække annoncerne fra Den Korte Avis.
"Den måde, vi køber annoncer ind på, er via Google. Derfor går vi ikke aktivt ind og vælger annoncepartnere, og vi har ingen kommerciel aftale med Den Korte Avis," forklarer PR-manager Lasse Skole Hansen i en mail til Journalisten.
"Når det er sagt, så er de værdier Den Korte Avis repræsenterer ikke forenelige med momondos brand. Som virksomhed tror vi på, at rejser kan åbne verden for folk og være med til at nedbryde fordomme. Derfor har vi nu aktivt fravalgt at få vores annoncer vist på Den Korte Avis. Derudover gennemgår vi lige nu vores procedure for, hvor vores reklamer skal fremgå," fortsætter Lasse Skole Hansen.
Nordea: Den Korte Avis passer ikke med vores værdier
Sagen startede, fordi kunder begyndte at skrive på sociale medier til blandt andre Nordea og spørge, om de kan stå inde for Den Korte Avis' indhold.
Den første virksomhed, der trak sig i går, var Nordea.
Her fortæller Kim Grue, marketingschef i Nordea, at Den Korte Avis’ journalistik ikke passer til Nordeas værdier.
[factbox:0]
»Deres indhold passer ikke til vores profil,« forklarer Kim Grue, der ikke vil gå i detaljer.
»Det er det generelle omkring det. Det passer ikke så godt til det, vi vil have,« siger han.
Den Korte Avis skiller vandene, men de har jo ikke gjort noget galt?
»Når vi skal annoncere, vælger vi medie ud fra, hvilken målgruppe vi gerne vil ramme og hvilke medier, vi gerne vil associeres med. Det var nemt i gamle dage, fordi det var en annonce i fx JP eller Politiken. Nu kommer annoncerne ud via annonceringsnetværk og der har jeg ikke været opmærksom Den Korte Avis,« forklarer Kim Grue.
Lego trak sig fra Daily Mail
Annoncørernes flugt fra Den Korte Avis kommer efter, at den amerikanske fødevaregigant Kellogg’s for nylig besluttede at trække alle annoncer fra det nationalkonservative Trump-venlig nyhedsmedie Breitbart News.
Breitbart News har reageret med en kampagne, hvor de opfordrer forbrugerne til boykot af Kellogg’s.
I november 2016 stoppede Lego et samarbejde med den britiske tabloidavis Daily Mail.
Den Korte Avis har ikke svaret på Journalistens henvendelser.
Opdateret klokken 11.39: Momondo har – efter denne artikel først er publiceret – besluttet også at trække annoncerne fra Den Korte Avis. Det er tilføjet artiklen.
16 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Som konsument kan man jo så gå uden om: Nordea, Telia, Just Eat, IKEA, Læger Uden Grænser, Alm. Brand, YouSee, TUI Danmark, Sofakompagniet, Sportmaster, Kipling Travel
Tænk, at så mange fordomme kan komme til udtryk omkring Den Korte Avis. "Danmarks svar på Der Stürmer" (Peter Kocsis)vinder førstepræmien. Den er lige til en injuriesag.
Den Korte Avis er ensidig, javist. Men for mig er den et korrektiv til alt det, jeg IKKE får at vide omkring indvandringens problemer i den øvrige presse. Og bemærk, at DKA stort set aldrig bliver dementeret. Jo, 4-5 gange i årenes løb. Og de eksempler bliver trukket frem gang på gang, når DKA skal have spanking.
Jeg føler, at det er had og ikke bekymring for journalistikken, der driver den nuværende hetz imod DKA. Det er ret så beklemmende.
# Frans Josef Meyer
Er det rigtigt at DKA får 140.000,- om året
I forhold til 4.000.000.000,- er det ca 0,0035 %
?
Hej Kim Strøh, Pressenævnet er da kun oprettet med det formål, at medierne for alt i verden vil undgå at blive slæbt i retten, hvor de risikerer nogle domme og dyre erstatninger.
Og derfor er Pressenævnet kun en narresut til de krænkede parter, der er nemlig talrige eksempler på, at de indspiste medlemmer af nævnet, efter lange sagsbehandlingstider afgør oplagte klager med et fy-fy, og et krav om en berigtigelse, som de forurettede skal lede efter på side 12 eller 16.
En berigtigelse, som bliver bragt uger eller måneder efter de artikler, hvor en borger er blevet besudlet med urigtige påstande i et eller flere medier, de er temmelig værdiløse for de forurettede, da de er blevet godt og grundigt stemplet, og der skal altså meget mere end en berigtigelse til, at vaske sådan noget snavs af.
Den Korte Avis, Uriasposten, Snaphanen, 180 Grader, Newspeek Networks (hvem fandt på det åndssvage navn...?) er ikke opstået ud af intet. Disse er AKUT NØDVENDIGE korrektiver til "løgnepressen", "MSM", "Politiken øst og Politiken Vest"... kald det, hvad I vil. Journalisterne selv forstår jo ikke en brik af dette. De aner ikke, at vi i årevis har krummet tæer over deres fordrejninger og fortielser. De spejler sig nemlig kun i sig selv. Dette cirkus kan ikke fortsætte, med mindre man direkte knægter demokratiet ("populismen" i egen optik). Hvilket man så ihærdigt lægger op til. Senest med den svensk-instigerede boykot af Den Korte Avis. Hvor ynkeligt og "vi-ved-vi-har-tabt-men-vi-accepterer-det-ikke" agtigt kan det lige blive? Det bliver formentlig værre endnu, for mange er kravlet op i de forkerte træer.
Det fine er, at debatten i sig selv åbner flere danskeres øjne for, at der findes et kæmpestort og hastigt voksende alternativt mediebillede. Det kan kun ende med en tilbagevenden til forne tiders "partipresse", hvilket også er det mest ærlige. Al denne snak om "objektivitet", "journalistisk professionalisme" og - gudhjælpemig - "konstruktiv journalistik" (= vi kender løsningerne, selv om vi ikke kender vores seere, læsere og lyttere)... Det er og bliver et pinligt selvbedrag. Det falder ikke journalisterne ind at forholde sig til, hvorfor deres troværdighed rangerer på linje med brugtvognsforhandlere. De vil meget hellere uddele priser til sig selv og hinanden. Dette er skrevet af en - meget træt - journalist.
Flere