Annoncer udløste artikel

Køb en annonce og få gratis redaktionel omtale med i købet. Det er muligt på BilAvisen, der er ejet af Jyllands-Posten. Redaktøren siger, det er sket ved en fejl.

Køb en annonce og få gratis redaktionel omtale med i købet. Det er muligt på BilAvisen, der er ejet af Jyllands-Posten. Redaktøren siger, det er sket ved en fejl.

Hver lørdag udkommer BilAvisen som tillæg til Jyllands-Posten i det østjyske område. Og i hvert nummer står der, at avisen gerne modtager redaktionelle indlæg – men at man forbeholder sig retten til at sortere i det. Måske skulle der snarere have stået, at Bil-Avisen gerne modtager redaktionelle indlæg, men hvis man vil være helt sikker på, at de kommer i bladet, skal man også indrykke en annonce. I hvert fald viser en skriftlig aftale mellem BilAvisen og en annoncør, at annoncer for 40.000 kroner skulle udløse en gratis artikel i BilAvisen med omtale af annoncørens forretning. Artiklen skulle ifølge aftalen figurere på samme opslag som annoncen. Dermed overtræder BilAvisen, som er ejet af Jyllands-Posten, de presseetiske regler om, at artikler foranlediget af merkantile interesser kun må bringes, hvis et journalistisk kriterium taler for det. På BilAvisen siger ansvarshavende redaktør Christian Schacht, at der er tale om en uheldig engangsforseelse. "Det er en klokkeklar fejl. Vi sælger ikke annoncer og artikler sammen, med mindre kunden har en spændende nyhed, vi gerne vil fortælle." Christian Schacht kan godt huske artiklen om campingforhandleren, der blev bragt på avisens campingsider i begyndelsen af maj. Men han kendte ikke til koblingen mellem de 16 annoncer og artiklen. "Vi gør vores bedste for at lave en avis, der er troværdig. Vi ved hvor mange, der læser BilAvisen hver uge," siger Christian Schacht, der mener, at fejlen er sket, fordi aftalen er indgået af en ekstern annoncesælger. JOURNALISTEN er i besiddelse af en kopi af aftalen mellem annoncøren og BilAvisen.

 

0 Kommentarer