Annette Vilhelmsen vandt guld i kommunikation

Den nyvalgte SF-formand kommunikerede Astrid Krag af banen. Politisk kommentator Rasmus Jønsson vurderer, at det var medvirkende til, at baglandets kandidat løb med sejren

Den nyvalgte SF-formand kommunikerede Astrid Krag af banen. Politisk kommentator Rasmus Jønsson vurderer, at det var medvirkende til, at baglandets kandidat løb med sejren66 procent af medlemmerne i SF stemte Annette Vilhelmsen op på tinden som ny formand for folkesocialisterne. En af grundene til sejren ligger i Vilhelmsens kampagne.

Det vurderer ekstern lektor i politisk kommunikation på RUC Rasmus Jønsson på kommunikationen.dk.
Han skriver videre, at en bedømmelse af Krags og Vilhelmsens kampagner må tage højde for konteksten:

»Det er indlysende, at SF's regeringsdeltagelse – som begge kandidater bakkede op om – har lagt en ”naturlig” begrænsning for, hvad de har kunnet love vælgerne. I forlængelse af det har kandidater også været bevidste om, at der skulle holdes igen med valgløfter, der koster penge, eller som kan udfordre regeringsgrundlaget. Der har også ligget en begrænsning i, hvor hårdt kandidaterne har kunnet kritisere SF's magre udbytte af det første års regeringsdeltagelse. En for hård tone vil hurtigt blive udlagt som illoyal mod SF's fremtidige deltagelse i regeringen.«

Jønsson kritiserer Astrid Krag for ”en indbygget strategisk kortslutning”. Krag satsede på at være det sikre valg – et valg, som har meget lidt sympati i SF-baglandet. Derudover vurderer Jønsson, at Krag fremstod som værende Thor Mögers håndførte dukke.

Annette Vilhelmsens kampagne var meget simpel og byggede på tanken på om den lille kandidat, der kæmpede mod det store stygge Christiansborg. 

»I modsætning til Krag, som har talt med en tone og budskaber, der var meget christiansborgske, har Vilhelmsen talt med en SF-dialekt, som den lød, før Villy kom til magten. Hun er imod topstyring, men for ledelse i et tillidsrum, hun er imod fokusgrupper, men for baggrundsgrupper, hun er imod designerpolitik, men for, at man siger, hvad man mener. Hendes positioner er næsten så old school, at man ikke helt tror på, de stadig virker. Men Vilhelmsen har formået at afsende dem med en troværdighed, der har overbevist mange SF'ere om, at hun er den ægte vare, frem for det kunstprodukt, Krag står for,« skriver Jønsson. 

0 Kommentarer