Annegrethe Rasmussen ny blogger på Journalisten.dk

Hun har været medlem af Berlingske Tidendes chefredaktion, politisk redaktør på Weekendavisen og er i øjeblikket udenrigskorrespondent i USA for dagbladet Information. Fra og med i morgen blogger Annegrethe Rasmussen tillige på Journalisten.dk.

Hun har været medlem af Berlingske Tidendes chefredaktion, politisk redaktør på Weekendavisen og er i øjeblikket udenrigskorrespondent i USA for dagbladet Information. Fra og med i morgen blogger Annegrethe Rasmussen tillige på Journalisten.dk.

Fokus her på sitet bliver amerikansk politik, spinkampagner og medier – som virkeligheden tager sig ud fra Washington DC.

Og på forhånd lover hun at skrive både "skarpt og morsomt" om alle de ting, der sker i de amerikanske medier.

Titlen på bloggen er KosmoPolitisk, og henviser blandt andet til det enorme udsyn, som Annegrethe Rasmussen har efter blandt andet at have boet og arbejdet som journalist i London, Paris og nu senest Washington DC. Og så er titlen naturligvis også en kærlig hilsen til verdensborgeren Annegrethe.

Hendes specialer er forsvars-, udenrigs- og sikkerhedspolitik, men hun brænder også for familiepolitik, ligestilling, sex og rockmusik. Og så har hun desuden en insisterende tro på, at mange kvinder rent faktisk kan det hele, men at det simpelthen er for irriterende for rigtige mange – mænd.

I anledning af kvindernes internationale kampdag i går udmærkede Annegrethe Rasmussen sig i øvrigt ved at blive listet på Kforums oversigt over undervurderede K-kvinder.

De to gamle trendspottere, Mette Bom og Signe Wenneberg, brugte således 8. marts til et fremstød for positiv kommunikation og henledte opmærksomheden på de "fremragende kommunikerende kvinder, som totalt overses, mens de arbejder sig op uden klynk" – og altså heriblandt Annegrethe Rasmussen.

På listen optræder hun på en fjerdeplads og med følgende bemærkning fra Mette Bom og Signe Wenneberg: "A.G. sendte en gal leder til tryk på Berlingske og blev efterfølgende udstødt og ekskommunikeret af medieparnasset, men er nu vendt tilbage som super skarp Washington-analytiker for Information og nogle gange i form af skypeskærmbillede til DR2 Udland. Annegrethe med hendes store erfaring og lige så store netværk er p.t. den mest oversete chefredaktør som Danmark ikke har."

Hvorvidt det forhold ændres er uvist, men fra og med i morgen får læserne af Journalisten.dk i hvert fald glæde af Annegrethe Rasmussen her på KosmoPolitisk.

0 Kommentarer