Anne Mette Svane og Lars Grarup bliver chefredaktører på Politiken

Politikens ansvarshavende chefredaktør, Tøger Seidenfaden, får to nye kolleger i chefredaktionen. Udnævnelsen af Anne Mette Svane og Lars Grarup mødt med stående klapsalver. Nordisk Film beklager tabet af Grarup (opdateret)

Politikens ansvarshavende chefredaktør, Tøger Seidenfaden, får to nye kolleger i chefredaktionen. Udnævnelsen af Anne Mette Svane og Lars Grarup mødt med stående klapsalver. Nordisk Film beklager tabet af Grarup (opdateret)

Stort set alle medarbejdere på Politiken var mødt frem i redaktionssekretariatet i dag klokken 14, hvor ledelsen informerede om det nye hold.

Fremover får Tøger Seidenfaden følgeskab af Anne Mette Svane, 34 år, som hidtil har været Politikens nyhedschef. Den anden i nye chefredaktionen er Lars Grarup, 51 år, der kommer fra en stilling som udviklingsdirektør på Nordisk Film. Før det, var han mediedirektør i Danmarks Radio.  

Dermed vender Politiken tilbage til den gamle opdeling på chefgangen med en journalistisk chefredaktør, Anne Mette Svane, og en administrativ i form af Lars Grarup – og endelig med Tøger Seidenfaden svævende over vandene.

Der var tale om et ultra kort møde, hvor de to nye chefredaktører blev præsenteret. Anne Mette Svane, som medarbejderne allerede kender, undlod dog at sige noget, mens Lars Grarup understregede, at han overtager det nye job med "stor ydmyghed".

Han pointerede samtidig, at han aldrig har arbejdet på en avis før, men at Politiken "altid har været hans avis" og den første, han læser.

Efterfølgende blev det nye hold mødt med stående klapsalver.

Anne Mette Svane får ansvaret for den daglige journalistiske styring af Politiken, mens Lars Grarup får til opgave at administrere og udvikle Politikens redaktion. Samtidig får han det overordnede ansvar for det digitale område og forretningsudvikling på alle medieplatforme.

Og netop udnævnelsen af Lars Grarup anses som ganske overraskende. Det er kun et år siden, at han under stor ballade forlod DR i jobbet som mediedirektør. Og for 14 dagen siden blev han så altså udnævnt til udviklingsdirektør i Nordisk Film, hvor han nu ikke når at gøre gavn.

Samme sted ærgrer man sig over, at Grarup har valgt at forlade Nordisk Film så hurtigt:

"Jeg beklager, at Lars Grarup fratræder efter så kort tids ansættelse, men det ændrer ikke ved, at Nordisk Film opruster i vores filmproducerende selskaber, der hvert år producerer 20-25 film. Vi kigger nu, internt såvel som eksternt, efter en ny kandidat, der kan indfri vores ambitioner," siger Allan Hansen, adm. direktør i Nordisk Film.

Over for Pol.dk giver dministrerende direktør for JP/Politikens Hus, Lars Munch, udtryk for glæde over udvidelsen af chefredaktionen:

»Politiken er i usædvanlig god gænge med et kernesundt oplag og en historisk god økonomi. Det giver Politiken et stærkt udgangspunkt i et mediemarked under massiv forandring«, siger Lars Munch.

Tøger Seidenfaden betegner de to nye chefredaktører som det ideelle match:

»Anne Mette Svane og Lars Grarup giver Politiken den perfekte kombination af stærke journalistiske og udviklingsmæssige kompetencer. Det styrker os, både når det gælder den skarpe daglige nyhedsformidling og videreudvikling af Politikens styrker på såvel print som net- og mobilområdet«, siger Tøger Seidenfaden.

De to nye chefredaktører afløser Stig Kirk Ørskov, der forlader sin post for at blive nyt medlem af direktionen for JP/Politikens Hus.   

(opdateret 14:33)

0 Kommentarer