Anna, William – og ønskejobbet

  Pludselig ringede Ullas gamle arbejdskollega en dag i november og tilbød hende stillingen som redaktionschef på"Forældre og Børn".

 

 
Pludselig ringede Ullas gamle arbejdskollega en dag i november og tilbød hende stillingen som redaktionschef på"Forældre og Børn".

 

Ulla Grundtvig Brask
Fra journalist på Roskilde Avis til redaktionschef på månedsbladet Forældre og Børn.

Anna er otte år. Og lille William bare to.

Og de har i dén grad forandret livet for den nu 35-årige Ulla Grundtvig Brask.

Ja, faktisk så meget, at de er den stærkt medvirkende årsag til, at hun fredag den 1. februar startede som redaktionschef på månedsbladet Forældre og Børn.

Via et job som redaktionssekretær på Frederiksborg Amts Avis i Ringsted i 1995 kom Ulla allerede året efter til Hillerød Mediecenter, hvor hun var fast tilknyttet som freelancer med at skrive et månedsblad til hele Nordsjælland.

"Bagefter fik jeg et ni måneders barselsvikariat som redaktør af Hillerød Posten, og den 1. december 1998 troppede jeg op på redaktionen i Roskilde, hvor jeg begyndte at arbejde tre dage om ugen som freelancer."

Allerede der begyndte Ulla at skrive til "Vi Forældre" på freelance-basis – og da hun foråret 1999 blev fastansat på Roskilde Avis 28 timer om ugen, fik hun lov at dække skole- og børneudvalget samt socialudvalget i Roskilde Kommune samt skrive bløde features inden for skole- og børneområdet.

I sin resterende arbejdstid fortsatte hun med at skrive på freelance-basis til Vi Forældre – ligesom hun også skrev personlige klummer om sjov erotik til Tidens Mand – det erotiske magasin for mænd.

"Naturligvis har min nye rolle som mor været med til at åbne mine øjne og give mig interesse for at skrive om børn. Lige siden vi fik Anna, har jeg været engageret i foreningen Forældre og Fødsel og været interesseret i børnenes tarv. Da vi fik William, kom jeg i bestyrelsen i dagplejen, og nu er jeg også med i forældrenævnet i Annas skole," fortæller Ulla Grundtvig Brask, som en dag i november blev ringet op og spurgt, om hun kunne tænke sig jobbet som redaktionschef på Vi Forældres konkurrent Forældre og Børn. Et ønskejob.

"Min gamle kollega på Hillerød Mediecenter, Ann Qvist Jessen, var blevet ansvarshavende redaktør på Forældre og Børn. Vi har altid haft et godt samarbejde, og hun havde i årene siden fulgt mig på sidelinjen. Jeg glæder mig til at arbejde tæt sammen med hende."

Ullas krav var imidlertid, at hun blev ansat på en 30 timers kontrakt – og det er der nok ikke mange redaktionschefer i landet, der kan og må nøjes med.

"Jeg skal hente børn. Det betyder meget for mig at have tid til dem, og desuden er jeg ikke 100 procent karrierekvinde," siger Ulla Grundtvig Brask, som både skal skrive, redigere og ideudvikle.

Men lokaljournalistikken kommer hun til at savne.

"Det er på en måde også lidt vemodigt. Jeg har jo altid lavet lokaljournalistik. Og mit hjerte banker for det."

I øvrigt har Ulla aldrig gået på journalisthøjskole. Hun forsøgte uden held at komme ind i både 1988 og 1989. I stedet startede hun som 20-årig i gammeldags mesterlære for næsten ingen penge på Bagsværd Søborg Folkeblad, og året efter fik hun et vikariat på Tåstrup Avis, inden hun var på Frederiksbergbladet fra 1990 til 1995.

"Så jeg har været gennem den hårde skole. Jeg har higet efter at få journalistiske principper, og selv om jeg blev optaget i forbundet i 1991, var jeg helt frem til 1994 meget i tvivl om, hvorvidt jeg var lige så god som de andre, der havde gået på skole."

0 Kommentarer