Anna Libak stopper som chefredaktør på Berlingske

Anna Libak stopper som chefredaktør og forlader Berlingske. ”Vi har behov for at få tilført vores organisation yderligere ledelseskraft. Derfor rekrutterer jeg en ny chefredaktør eksternt,"siger Tom Jensen. På Facebook skriver Anna Libak selv, at Berlingske mangler identitet (opdateret kl. 16.38)
  • Asger Ladefoged
    "Mor er ikke vred, hun er skuffet. Og hun risikerer at blive bitter, hvis hun bliver. Derfor går jeg, mens legen er god," skriver Anna Libak på Facebook om beslutningen om at forlade Berlingske
10.05.2017 · 14:34

Anna Libak stopper som chefredaktør på Berlingske.

"Det er korrekt, at jeg stopper," siger Anna Libak til Journalisten og tilføjer, at hun ikke vil kommentere yderligere på hvorfor.

Sammen med Jakob Weiss har hun været chefredaktør på Berlingske - med reference til ansvarshavende chefredaktør Tom Jensen - siden tidligere chefredaktør Jens Grund blev konstitueret som ansvarshavende på BTMX.

Det skete i forbindelse med fusionen mellem BT og Metroxpress i november sidste år. Tidligere på ugen blev det så meldt ud, at Jens Grund bliver i rollen. 

Over for Journalisten henviser Anna Libak til Berlingskes ledelse for yderligere informationer. 

"Ledelsen står for kommunikationen i den anledning, ud over at jeg lægger et opslag ud på Facebook," siger hun.

Ser det som fravalg

På sin private facebookprofil skriver Anna Libak, at hun har besluttet at forlade Berlingske som en konsekvens af, at hun ikke længere skal være en del af chefredaktionen.

”Det kan jeg kun se som et fravalg af det, jeg har forsøgt at tilføre avisen gennem seks måneder som konstitueret chefredaktør og tre år som udlandsredaktør med holdninger til alt, hvad der rørte sig på avisen,” skriver hun.

Det afviser Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, overfor Journalisten.

”For mig at se er det et ledelsesmæssigt tilvalg, fordi vi har behov for at få tilført mere ledelseskraft. Jeg beklager dybt, at Anna Libak stopper, for det er et tab for Berlingske," siger han.

I sit facebookopslag skriver Anna Libak også, at avisens store problem efter hendes mening har været, at den har manglet identitet:

”Politiken er for de gode, Weekendavisen for de kloge, Jyllands-Posten for jyderne, og Information for de magtkritiske. Hvem er Berlingske til for? Jeg har arbejdet for, at vi skulle skrive for dem, der forstår sig selv som ægte samfundsborgere: Ikke som bedsteborgere, men som borgere, når de er bedst: Uforfærdede, fordomsfri, humoristiske, retskafne og ansvarsbevidste.”

Både Anna Libak og Jakob Weiss har siden november udover chefredaktørposten også været redaktører for hhv. udlandsredaktionen og online-redaktionen.

”Nu går vi tilbage til den struktur, vi havde før, hvor chefredaktionen er 100 procent chefredaktører. Jeg har samtidig besluttet, at vi har behov for at få tilført vores organisation yderligere ledelseskraft. Derfor går jeg ud og rekrutterer en ny chefredaktør eksternt," siger Tom Jensen.

Brug for anderledes ledelseskraft

I en intern mail til Berlingskes medarbejdere, takker Tom Jensen Jakob Weiss og Anna Libak og uddyber, hvorfor der er brug for kræfter udefra:

”De (Weiss og Libak, red.) har trukket et kæmpe læs og har en stor del af æren for, hvor vi står nu. Jeg er imidlertid overbevist om, at Berlingske har brug for at få tilført yderligere ledelseskraft, når vi skal videre. Vi har brug for mere og anderledes ledelseskraft, når vi skal udvikle de nye og spændende journalistiske formater og fortælleformer, som skal til for at tiltrække fremtidens digitale abonnenter i endnu større omfang end nu."

Den kommende chefredaktør er endnu ikke fundet, og Tom Jensen vil ikke komme med et bud på, hvornår det sker. Jakob Weiss fortsætter som konstitueret chefredaktør indtil da, og fortsætter derefter som online-redaktør på Berlingske.

Opdateret kl. 16.38: Interview med Tom Jensen og citater fra Anna Libaks facebookprofil er tilføjet.

Kommentar

12/05/2017 - 11:50

Niels R. Laugesen

Ufatteligt at Berlingske mener at kunne undvære Anna Libak. Det har været en fornøjelse at læse hendes indlæg og at se og lytte til hende som hyppig gæst i tv.

12/05/2017 - 15:05

Knud Madsen

Ubegribeligt at Berlingske vælger rødgardisternes hold. Vi har sgu da rigeligt med røde, politisk korrekte sprøjter i forvejen. Nå, så sparer jeg da det abonement. Jeg finder nok Anna Libak et andet sted, snart forhåbentligt.

27/05/2017 - 22:09

Niels Prip

Vi kommer til at savne Anna Libak. En klog kone som tænker over tingene før hun skriver. Hun har tilført Berlingske kompetence humor og indsigt.

08/06/2017 - 16:19

Flemming Hammershøy

Det var en pæn stor overraskelse! Selvom jeg den seneste tid undrede mig over, at Anna Libak ikke havde leveret tekster til avisen.
Det er et kæmpe tab. Suveræn quinde med vid, viden og humor. Fremragende debattør og skribent. Jeg savner allerede Anna Libak.

08/06/2017 - 22:16

Preben Sørensen

Mette Østergaard må være god!
At vippe Anna Libak af pinden forpligter udover det normale.
Ser frem til at følge 'stjernen' anderswo!

09/06/2017 - 13:03

Bjarne Binee Jørgensen

Jeg kommer virkelig til at savne Anna Libak, hun var en af de få grunde til at læse Berlingske. Da Berlingske imidlertid har valgt primært at henvende sig til kulturradikale, hattedamer, venligboere, politisk korrekte og lignende konservative af Lars Barfoed typen, så er der intet overraskende i at Berlingske ønsker en chefredaktør, der har været politisk redaktør på menighedsbladet for sekten Politiken, samt været chefredaktør på TV2-NEWS der om muligt er endnu mere venstreorienteret og kulturradikalt end DR.

21/07/2017 - 12:07

Erik Pedersen

Lidt sent har jeg fundet ud af, at Anna Libak stopper på Berlingske. Et kæmpetab for avisen, som efterhånden med de forhåndenværende journalister mere og mere kan karakteriseres som 'Politiken light'. Nu slagter man i det politiske korrektheds navn vel snart 'Groft sagt'. Abonnementet bør overvejes.

22/07/2017 - 16:32

Preben Fønss-Jørgensen

Anna Libak rammer ganske præcist, når hun skriver, at Berlingske har mistet identitet. Det har været kendetegnende for avisen, siden Lisbeth Knudsen måtte forlade posten som chefredaktør, og det har især præget bagsiden af Berlingske Søndag efter Claes Kastholms alt for tidelige død. Disse to personer var garantien for en avis med indsigt, viden, begavet skarphed, dygtig analyse - og ikke mindst en Berlingske, der både respekterede tradition og fornyelse.

07/08/2017 - 23:14

Knud Christensen

Efter en lang sommerferie har jeg konstateret at Anna Lidbak ikke længere er på Berlingske som jeg har abonneret på i over 40 år. Begyndte at læse hendes artikler da hun var korrespondent i Rusland og senere hendes flotte meningsartikler. Forstår ikke Berlingske kan undvære hende - jeg kan ikke, så jeg må følge hende i andre medier.

19/09/2017 - 13:44

poul bredahl

Kære Kære Anna

Du er en sjældenhed i disse selv censureret tider. Du har det som alle efterlyser - Dine meningers mod. Historien vil frifinde dig og give dig oprejsning

19/09/2017 - 13:46

poul bredahl

I disse tider er der en klassekamp blandt presse og kommunikations- midlerne om overherredømmet for ensretning i den vestlige verden, med vægt
på en socialistisk magtovertagelse af samfundsorden. De lever i en utopisk verden som alle, der elsker diktatur.

02/02/2018 - 07:33

Marcellinus Engelbertink

Ho. Nu høre jeg Anne L i radioen. Jeg kan ikke læse så jeg er lykkelig at høre hendes kloge stemme.

Seneste nyheder

Seneste jobopslag

Dokumentarkompagniet søger fotograf/klipper/visuel producer

dokumentarkompagniet
Ansøgningsfrist: 12.03

Chef for Koncernkommunikation og Presse i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet

Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
Ansøgningsfrist: 06.03

Chef kommunikationskonsulent

Danske Bank
Ansøgningsfrist: 05.03

Teamleder til Kunder & Kommunikation i Landbrugsstyrelsen

Miljø- og Fødevareministeriet, NaturErhvervsstyrelsen
Ansøgningsfrist: 04.03

Graduate - Video Journalist, Corporate Communication

H. Lundbeck A/S
Ansøgningsfrist: 08.04

Erfaren kommunikationskonsulent til Vallensbæk Kommune

Vallensbæk Kommune
Ansøgningsfrist: 11.03

Ny kommunikationschef til Det Danske Hus I Palæstina

DHIP - The Danish House in Palestine
Ansøgningsfrist: 15.03

Digital redaktør - barselsvikar

Danmarks Nationalbank
Ansøgningsfrist: 28.02

Presseansvarlig søges til Københavns Politi

Københavns Politi
Ansøgningsfrist: 28.02

Kommunikationsmedarbejder

Aalborg Stift
Ansøgningsfrist: 05.03

Journalist

Dansk Socialrådgiverforening
Ansøgningsfrist: 28.02

Nyhedsjournalist til indlandsredaktion

JydskeVestkysten
Ansøgningsfrist: 01.03

Digital medieredigerende til Fagbladet 3F

3F
Ansøgningsfrist: 12.03

REDAKTIONEL ONLINE MANAGER

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 25.02

DIGITAL SOUSCHEF TIL REDAKTIONEN

NORDJYSKE Medier
Ansøgningsfrist: 25.02

Sjællandske Medier søger redaktør til Vordingborg

Sjællandske Medier
Ansøgningsfrist: 05.03

Dansk Socialrådgiverforening (DS) søger journalist til nyhedsbrev og fagblad

Dansk Socialrådgiverforening
Ansøgningsfrist: 28.02