Anmelder kalder Plummer-portræt en dum bog

Kenneth Plummer og Kurt Lassen er begge tabere i portrætbogen "Summen af Kardemommen", skriver Jakob Høyer i sin anmeldelse af bogen.

Kenneth Plummer og Kurt Lassen er begge tabere i portrætbogen "Summen af Kardemommen", skriver Jakob Høyer i sin anmeldelse af bogen.
»Kenneth Plummer har gravet sin egen grav ved at afsløre fortrolige oplysninger og anklage tidligere DR-chefer for regnskabsfusk – og i det hele taget at mangle format i sin fremtoning. Kurt Lassen har gravet sin egen grav som portrætbogsforfatter ved at udgive bog, der vandt på nyhedsmøllen – men tabte på lødighed og research.«

Sådan lyder konklusionen i Jakob Høyers anmeldelse her på Journalisten.dk af Kurt Lassens portrætbog "Plummer – Summen af Kardemommen"

Ifølge Jakob Høyer, der er tidligere chefredaktør på MetroXpress og kommende kommunikationsdirektør i DSB, er det et journalistisk scoop at sætte sig på nyhedsfladen i flere dage i træk og til sidst tvinge en generaldirektør til at trække sig. Det er også godt gået at udstille en magtfuld mediechefs tåbelige handlinger så soleklart – særligt med Kenneth Plummers forsøg på at købe sig til tavshed om sit privatliv. Samtidig har Kurt Lassen har en god pen og er god til at fortælle røverhistorier.

Men derudover er der ikke meget at komme efter i bogen, skriver Jakob Høyer, der efterlyser reel nysgerrighed for de resultater og aftryk, Kenneth Plummer har sat i sine fem år på posten – blandt andet at han overlevede de kolossale økonomiske konsekvenser af DR Koncerthuset.

Læs hele anmeldelsen Dumpap i dum bog

1 Kommentar

Per Meinertsen
29. OKTOBER 2010
Re: Anmelder kalder Plummer-portræt en dum bog

Det var så dén anmelder. Men for fuldstændighedens skyld skal vel tilføjes, at fx Lars Trier Mogensen i Politiken giver bogen fire hjerter, og Georg Metz i Information bl.a. beskriver bogen som ”et kompetent bidrag” til forståelse af DR´s deroute.