The right stuff

Bog: Forfatter: Forlag:

Her er bogen, som skal læses af alle journalister, også dem der ikke beskæftiger sig med udenrigsdækning.

Steffen Jensen har skrevet en bog om sit arbejdsliv som TV 2s Mellemøst-korrespondent, der kommer på højde med hans tv-reportager, når de er bedst. Bogen bør læses, fordi den giver et meget varieret, men også kontant og brugbart blik ind i vilkårene for at arbejde især i Irak og Gaza/Vestbredden.

Jensen er en sjov blanding af anti-helt og macho. Han bryder sig ikke om de skrydende krigsreportere. Han indrømmer ærligt, at han med alderen er blevet mere angst for at drage i felten. Alligevel rejser han som eneste reporter ind i Gaza i juni 2007, kort før det vulkan-sprudlende opgør mellem Hamas og Fatah.

Steffen Jensen nåede lige at komme med ombord i korpset af reportere, der oplevede borgerkrigen i Libanon indefra. Der stiftede han på det afrakkede, men højt elskede Commodore Hotel i Beirut bekendtskab med vores maskot, papegøjen i baren. Den kunne imitere lyden af en indkommende granat – men især højlydt reklamere for vores yndlingsdrink 'Gin-and-tonic, gin-and-tonic' med forbløffende grinagtig diktion.

Der er meget lidt gin-and-tonic i denne personlige bog om at være reporter i Mellemøsten. Til gengæld er det et selvironisk og meget sympatisk møde med manden bag nogle af TV 2s bedste udlandsreportager. Man bliver klogere på både Mellemøsten og 'profession reporter'.

Steffen Jensen, »Rapport fra en ørkenspejling«, TV2 Forlag, 304 sider, 249 kroner.

                                                                                      

0 Kommentarer