Spin for begyndere

Bog: Forfatter: Forlag:

Der er i de senere år skrevet mange bøger – samt endnu flere universitetsprojekter (…!) – om spin. Lotte Hansen er vi kommet til at kende og holde af som en karismatisk og god analytiker og kommunikator, makker til Henrik Qvortrup, i DR 2s Jersild & Spin, og i den rolle er hun bestemt bedre, end hun er som forfatter.

Det er ikke, fordi hun i sin bog ikke har mange gode pointer, som såvel journalister som politikere kan tage ved lære af, men det er altså ikke kun bogstaveligt talt, at bogen med sine 130 sider er vel tynd. Det er udmærket og levende, at hun bruger eksempler fra sit eget virke i to ministerier, men det er alligevel rent tidsmæssigt og oplevelsesmæssigt nok en for begrænset karriere inden for faget, Lotte Hansen har haft, til at erfaringen virker overbevisende og med substans.

Tilgiv mig den tanke, at bogen er udgivet, fordi der lige hurtigt skulle drages fordel af, at Lotte Hansen er blevet et kendt ansigt. I hvert fald virker det, som om hun og Gyldendal ikke har funderet nærmere over, hvad ærindet skulle være med bogen, for den tilfører ikke nævneværdigt nyt i forhold til det, der allerede er blevet skrevet om emnet. Hvis idéen, derimod, har været at udgive en hurtigt og let læst første-indføring i begrebet spin, har den fuldt ud sin berettigelse.

Lotte Hansen & Spin, Lotte Hansen, Gyldendal, 130 sider, 149 kroner.

0 Kommentarer