Snak bare løs

Bog: Forfatter: Forlag:

Der findes mennesker, for hvem »Smalltalk« vil komme som en sand befrielse. Folk med et velsmurt mundtøj samt en sund og naturlig hang til sladder kan nemlig her få syn for sagn: Det er dokumenterbart vigtigt at smalltalke. En sludder om løst og fast er menneskets vigtigste sociale kapital, man udskiller endorfiner, mens man snakker, snak forebygger stress og sikrer trivsel – ikke blot i den private sfære, men også i den professionelle.

Birgitte Sally er kommunikationskonsulent med speciale i kommunikationstræning rettet mod erhvervslivet, hvor smalltalk også indtager en central rolle, her i rollen som understøtter af de vigtige, arbejdsrelaterede sociale processer. Den gode leder skal i dag have kapacitet til at forstå andre mennesker og deres tankegange, og til det formål bruger stadig flere smalltalk eller management by walking and talking som bevidst ledelsesredskab.

Ved hjælp af scener, interview, forskning, gode råd og konkrete redskaber til mundtlig såvel som skriftlig smalltalk får Birgitte Sally arrangeret en smuk buket almindeligheder – hvilket her skal forstås overordentlig positivt – om smalltalkens væsen og kommunikationens psykologi. Hendes bog kan tjene som en påmindelse om de vigtige sproglige og sociale processer, der finder sted mellem mennesker, og som en illustration af Bill Clintons berømte udtalelse Smalltalk Makes the World go around.

/Birgitte Sally, »Smalltalk – dit vigtigste sociale redskab på job, i netværk og privat«, (flot) illustreret af Morten Voigt, Gyldendal, 215 sider, 225 kroner.

0 Kommentarer