Sludrevorn

Bog: Forfatter: Forlag:

Bjarne Kousholt: »Karrierebogen«.
Ingeniøren/Bøger. 116 sider, 149 kroner

Tekst: Per Nielsen, konsulent i JobService, Dansk Journalistforbund

ANMELDELSE. »Karrierebogen«, skrevet af Bjarne Kousholt, er en lige lovlig sludrevorn bog om de erfaringer, forfatteren har gjort sig i løbet af sin karriere inden for erhvervslivet. Erfaringerne gives først og fremmest videre i form af en lang, lang række cases, der stort set alle indledes med »Engang var jeg chef i et stort firma…«

Bogen har en række gode beskrivelser vedrørende nytten af at kende sine stærke og svage sider – og af, hvorledes denne viden kan bruges i ansøgningen og i jobsamtalen. Ligeledes betoner den nytten af at opdyrke og pleje sine netværk, både når man søger job og når man vil gøre videre karriere fra sin nuværende stilling. Dens styrke er de mange konkrete situationer, der skildres. Men de snusfornuftige råd, den åbenlyst alvidende forfatter giver undervejs, keder efterhånden. Hvis titlen skal forstås som bogen om, hvorledes man gør karriere, er det bestemt ikke en dækkende titel. Men den indeholder en række råd, som er brugbare, hvis man aldrig har gjort sig tanker om jobsøgning og karriereskift.

Læsere af Journalisten vil nok savne en bog om karriereudvikling og jobsøgning, der henter sine erfaringer fra en verden, der ligner mediebranchen lidt mere end Bjarne Kousholts gør.

0 Kommentarer