Selvransagelse i Tønder

Bog: Forfatter: Forlag:

Har vi brug for endnu en bog om Tøndersagen? Et halvt år, efter at straffesagerne blev afsluttet, og den første bog udkom?

For de, der stadig forsøger at begribe, hvordan det kan gå så galt, som det gjorde i Tønder, er svaret: Ja. For »Grænselandet – Tøndersagen efterforsket« indeholder et helt særligt materiale: Moderen i Tøndersagen har overdraget sine livserindringer til forfatterne Mads Brügger og Nikolaj Thomassen. De to journalister krydsklipper mellem egne interview og subjektive noter, moderen erindringer, faderens breve og de lokale myndigheders korrespondance.

Resultatet er en bog, der bidrager med mere forståelse end fordømmelse – forståelse af normskreddet i et formørket menneskesind, af et forsømt stykke Danmark, hvor tilværelsen strammer til, forståelse af myndighedernes uformåen og af nyhedshundenes slagsmål om godbidderne.

Og det slagsmål skal nok tage til i styrke, når bogen udkommer. For Brügger og Thomassen ligger i åben krig med Ekstra Bladets Claus Jessen. Forfatterne væmmes ved Jessens dækning, og deres rivaliseren – det var Jessen, der skrev den første bog om Tøndersagen – bliver udpenslet, inklusive begge parters kontroversielle aftalebrud, som nok skal få sindene i kog. Både i Tønder og bag pressens egne linjer.

Mads Brügger og Nikolaj Thomassen, »Grænselandet – Tøndersagen efterforsket«, Aschehoug, 376 sider, 249 kroner.

0 Kommentarer