Propaganda-journalister

Bog: Forfatter: Forlag:

 

Titlen, What the News Media Didn't Tell You, antyder, at Norman Solomons og Reese Erlichs bog rummer oplysninger om Irak, som medierne i USA indtil nu har forholdt sit publikum. Men fra et faktuelt synspunkt vil danske læsere nok ikke blive overrasket over andet end den utrolige amerikanske dobbeltmoral, når det gælder FN, olie og masseødelæggelsesvåben.

Til gengæld giver bogen et godt indblik i de måder, hvorpå journalister i USA er blevet en del af regeringens propaganda-apparat. Den fortæller om medier, der benægter, at USA brugte våbeninspektørerne som ly for spionage i perioden frem til 1998. Om tv-folk som ikke vil bruge kilder fra NGO-miljøet og om angreb på enkelte våbeninspektørers troværdighed og personlige integritet.

Ærgerligt at bogens analyser kun er baseret på en gennemgang af medieindhold og ikke på interviews med journalister, hvilket kunne have givet et endnu bedre indblik i emnet. En god bog, men man kan godt vente med at læse den til en refleksiv stund efter en eventuel invasion i Irak.

Norman Solomon og Reese Erlich:
Target Iraq: What the News Media Didn't Tell You, Context Books, kr. 119,00

Læs også: Magtens stenografer og Kø ved fronten

0 Kommentarer