Poulsens mange ansigter

Bog: Forfatter: Forlag:

Storyteller. Selve titlen på Jesper Strudsholms biografi om Dansk Røde Kors' generalsekretær Jørgen Poulsen virker ambitiøs, men også umidddelbart en smule malplaceret. Hvorfor er det, at netop Jørgen Poulsen skulle leve op til denne særlige karakteristik?

Selvfølgelig forsøger Strudsholm grundigt og samvittighedsfuldt at gøre rede for tankegangen bag betegnelsen. Således hedder det allerede tidligt i bogen, at 'hele Poulsens liv og identitet er tæt forbundet med glæden ved den gode historie'. Alligevel er det, som om hele storyteller-temaet kommer til at fremstå lidt for påklistret i forhold til den ellers ganske medrivende skildring af Jørgen Poulsens brogede liv og løbebane.

Måske vil Jesper Strudsholm for meget. Nemlig partout tegne et stærkt psykologisk portræt med mange nuancer. Og måske bliver resultatet derfor, paradoksalt nok, lidt for uklart og overlæsset. Jørgen Poulsen truer med at forsvinde i de mange forsøg på at indfange ham. Men velskrevet og interessant, gennemresearchet og engageret, er biografien alligevel. Fordi der er så meget liv og så mange modsætninger i Jørgen Poulsen. Det kommer helt af sig selv og kan fortælles ganske ligefremt. Måske er Jørgen Poulsen en 'storyteller'.

Men han er også så meget andet, og det er sandsynligvis portrættets egentlige pointe.
 

Jesper Strudsholm, »Storyteller – en biografi om Jørgen Poulsen«, People's Press, 252 sider, 249 kroner.

0 Kommentarer