Nemmere at manipulere billeder

Bog: Forfatter: Forlag:

 

Næsten et år efter Apples ny styresystem er kommet, kan fotografer langt om længe udnytte det systems hurtighed og effektive brugerflade. Adobe har frigivet Photoshop 7.0, som er kombatibel med OS X og Windows NT. Det følger OS Xs Aqualook, hvilket giver den fulde oplevelse af systemet – man skal ikke længere skifte mellem de to systemer. Heldigvis er den nye version ikke kun for Mac-nørderi. Der er kommet en del nye værktøjer i programmet.

En af de helt store nyheder er File Browser. Fra Photoshop kan du med lethed browse i dine arkiver, på dit skrivebord og på eksterne medier. Det værktøj giver et kæmpe overblik i din søgning efter filer, som bliver præsenteret i et stort vindue med Thumbnails og dokumentinformation. Dette må ikke forveksles med File-info – du skal stadig åbne en fil, hvis du vil ha' adgang til File-info. Alt i vinduet er i variable størrelser og udformninger og minder meget om

Databaseprogrammet iView. En photoshoprevolution a la "History", som vi fik med version 5.5 fra 1998. To ting, jeg kunne savne ved dette værktøj, er File-info-adgang og søgning på offline medier. Men mon ikke dette er en lille start på en stor herlighed?

 

Realistisk manipulering
Manipulering eller lettere fordøjelige arbejdsmetoder som retouchering i billedet bliver nu endnu nemmere og kan blive mere realistiske med nye værktøjer som Healing Brush Tool, Patch Tool og Pattern Stamp Tool. Det evige problem med Stamp – Lysstyrken i punkt A passer ikke til Punkt B. Dette er nu historie, da man nu kan Stampe sig igennem teksturen fra Punkt A og tilpasse sig lysstyrken i punkt B. Med Patch Tool kan du med lassoen indramme områder, der skal stampes til punkt B – også så det holder dette punkts lysstyrke. Pattern Stamp Tool gør det lettere at customize mønstre eller strukturer, der skal kopieres ind i billedet. Når man ændrer Brushstørrelse, kan man nu scrole sig igennem sine Brushes, ligesom man altid har kunnet gøre det i Layer.

En anden ting er, at Photo-shop har fået sin egen stavekontrol. Thank you very many. Der er ligeledes kommet et hav af muligheder for at indstille Photoshop til dine personlige behov for Brushesformer og Tool Presets.

Der er mange lækre detaljer i den nye Photoshop, hvis arbejdsmetoder er blevet nemmere og hurtigere. Men der er en ulempe ved denne version – hastighed. Den føles langsommere end 6.0, men forhåbentlig er det bare et spørgsmål om en opdatering. Jeg savnede flere muligheder i 16-bits-billedbehandling og genvejstaster til Range i Brushes.

Programmet kommer til at koste (cirkapriser ekskl. moms) 6.100 kr. for en engelsk version, 8.000 kr. for en dansk version og forventes at være på gaden i løbet af andet kvartal 2002. (Opdateringer: 1.400 kr. for engelske og 1.800 kr. for danske).

På trods af hastigheden kan jeg stadig sætte mig tilbage og tænke: "Photoshop er Guds gave til den utålmodige."

0 Kommentarer