Mor kommer hjem i aften

Bog: Forfatter: Forlag:

KarriereMor
redigeret af Kira Milan
Gyldendal
182 sider, 199 kroner

En arbejdsuge på 50-60 timer er helt normalt blandt de 12 mødre, der taler ambitioner og ammebøvl i bogen "KarriereMor". Så de arrangerer og planlægger og sætter i skema for at få dagen til at gå op. Med au-pair piger, svigermødre og en hjemmegående mand som støtte.

De ser kun to alternativer til de 55 timer, nemlig et trist job uden udfordringer eller et liv som husmor. Enkelte skiller sig ud ved at mene, at man kan geare ned uden at blive hægtet af. Mest markant er tv-værten Tina Bilsbo: "Hvad er et par år, hvor man skal skrue ned (…) i forhold til, at man skal være på arbejdsmarkedet i endnu 35 år?"

De 12 interviews med studieværter og direktører virker desværre lidt stive. Snakken savner liv, og ordene virker mere skrevne end talte.

Udgangspunktet er, at det skal kunne lade sig gøre at forene familieliv og karriere, og det skinner igennem. Men jeg køber ikke familieidyllen hjemme hos reklamedirektøren, der henter sin søn hos dagplejemoren ved 19-tiden. Eller finansdirektøren, der har fire børn, arbejder 55 timer om ugen, og har slidt syv au-pair piger op.

I det lys virker KarriereMor ikke som en stribe gode råd fra kloge kolleger. Men snarere som en advarsel.

0 Kommentarer