Kommer du ikke med ud at lege på nettet?

Bog: Forfatter: Forlag:

Det er en opmuntrende, praktisk og konkret bog, som netværkeren Abelone Glahn har skrevet om at netværke på nettet.

"Dit virtuelle håndtryk", der netop er udkommet på Børsens Forlag, henvender sig til freelancere og mikro-virksomheder, men netværkeriet kan oplagt også bruges som journalistisk redskab.

Det handler om at være synlig på nettet, om at dele sin viden og sine kontakter med andre, for på den måde at åbne dørene til en hel verden af nogen, der kender nogen, der kender nogen.

"Find og bliv fundet" skriver Glahn og tager læserne med på en spadseretur til de mest kendte netværkssteder som LinkedIn og MySpace, hun tager læseren venligt i hånden ved skrivning af visitkort og cv på nettet, hun fortæller muntert om at bruge den rette 'netikette', når man begår sig med virtuelle samarbejdspartnere.

Efter hvert kapitel følger stikordene "sådan kommer du i gang", "gode råd" og "pas på". I både indhold og opbygning er bogen rettet til begyndere. Men i en tid, hvor det flimrer af nye og pludseligt boomende net-muligheder, er der altid et eller andet, vi hver især er begyndere i.

Bogens sidste afsnit handler om begrænsningens kunst – om ikke at spilde sin tid på nettet. Efter læsningen af Glahns 117 sider kan læseren begrænse sig på en gennemtænkt og målrettet måde.

"Dit virtuelle håndtryk – sådan netværker du på nettet", Abelone Glahn, udkom torsdag den 19. april 2007, Børsens Forlag, 199 kroner.

Anmeldt af Brigitte Alfter, Informations korrespondent i Bruxelles, deltager i www.farmsubsidy.org

0 Kommentarer