Grib knoglen – drop kalendernoterne

Bog: Forfatter: Forlag:

ANMELDELSE. GRiB! er et sympatisk, i Århus søsat netværksprojekt, der har bragt 12 mikrovirksomheder inden for forskellige afarter af visuel kommunikation sammen om at lave en bog der opslag for opslag, på stafet-vis sender en udfordring videre fra en bidragyder til den næste. Resultatet har – i storformat – kunnet beskues på det århusianske Galleri V58 og har blandt andet resulteret i et omfattende, let navigerbart website, en kæmpe vægkalender samt løftet om at gentage succesen med en omgang nye deltagere i foråret 2008.

Som kalender betragtet er GRiB! alene i kraft af sin størrelse – tæt på A2 – ikke til at komme uden om: Smukt tryk, dejligt papir (jeg elsker Lessebo Smooth), kanon layout. Det lykkes næsten for den lækre indpakning at dække over de forskellige bidrags meget svingende kvalitet. Bedst klarer Sidsel Gaustadnes (alias det grafiske designbureau spagat) absolut lækre, men lidt ufarlige januar-opslag sig, samt Anétmais (sammenskrivning af Anne Møller Sørensen og Pernille Mai Brylle) rodede, absolut ikke julede, men bestemt opkvikkende december-opslag sig i den afslørende sammenstilling.

Drop at bruge den som planlægningskalender – dertil er selve kalenderlayoutet alt for forskelligt fra måned til måned med mikroskopisk, næsten symbolsk plads på de "visuelle styrmænd" fra OddFishlein I/S (Gudjon Oddsson og Klaus Matthiesen) juni-opslag (de fleste kender Junior, hvorfor ikke lave noget nyt?) over fotograf Jakob Marks totalt ubrugelige (hvem faen render rundt med en hvid tusch i lommen?) hvidt på sort-trykte (men i øvrigt morsomme) maj-opslag med Brynhilde-møder Jane i containerflammehav-foto til det meget brugervenlige, men uskønt illustrerede marts-opslag fra tøjfirmaet G-shirt.

Har man ikke (det fremskredne kalenderår taget i betragtning) lyst til at bruge de 170 kr. inklusive porto, som det koster at anskaffe en kalender, kan hele herligheden beses på Grib-bogen.dk. Bedre endnu er det at gribe knoglen og få fat på flere af de jyske mikrovirksomheder. De har – alene i kraft af den overbevisende gennemførelse af hele projektet – fortjent at blive kontaktet.

Bestil kalenderen på Grib-bogen.dk
Pis:
 170 kroner inklusive porto

0 Kommentarer