God, bedre, beta

Bog: Forfatter: Forlag:

Bog: Fuck it, ship it – 69 digitale muligheder du kan bruge i dag – og implementere i morgen

Forfattere: Stine Mølgaard og Jacob Bøtter

Forlag: Fat Cat Press (264 sider, 199 kroner)

Anmelder: Julie Asmussen, grafisk designer, pr-medarbejder og underviser

Kender du mon også følelsen af at være på konstant, digital bagkant? Eller frygter du som jeg, hvad der skal blive af os, der stadig beskæftiger os med noget så gammeldags som trykte medier? Eller er du måske blot en stakkels COO, der er kommet lidt i tvivl om organisationens kommende milliardsatsning på et nyt it-system? Så fat mod. En skarpt skåret neon­drøm med den rammende titel ’Fuck it, ship it’ er netop landet for at komme alle os analoge bagudsakkere til undsætning.

I ’Fuck it, ship it’ har forfatterne Stine Mølgaard og Jacob Bøtter (sidstnævnte ligeledes forfatter til den fine lille guidebog ’NQ’ fra 2010 ”med 55 eksempler på involvering med sociale medier”) samlet ”69 digitale muligheder du kan bruge i dag – og implementere i morgen”.

I bogen bliver vi – efter de obligatoriske, men her yderst relevante gæsteforord af folk som Stig Kirk Ørskov og Hanne Bak Lumholt (samt et fint manifest ved forfatterne) – opslag for opslag introduceret til nye digitale muligheder med tilhørende links og estimeret tidsforbrug. Som freelancelayouter og lejlighedsvis underviser har jeg for eksempel hæftet mig ved useloom.com – med hvilket jeg vil kunne filme min skærm, mens jeg giver mine layoutkursister feedback på deres opgaveløsninger, mindmeister.com, hvor jeg kan mindmappe nogle af alle de idéer, jeg ofte får og altid glemmer, fordi de gemmer sig i et kedeligt worddokument, eller encrypt.me, med hjælp fra hvilket jeg måske endelig kan få styr på min datasikkerhed.

Andre læsere – i alle jobfunktioner og på alle niveauer i en organisation – fra projektlederen over programmøren til topchefen – vil kunne finde andre og mere avancerede hjælpeværktøjer, der kan løse lige præcis deres problemer – også på mere organisatorisk og strukturelt plan.

’Fuck it, ship it’ imødekommer alle de ønsker, jeg har til en bog i tips og tricks-genren, der skal bringe mig videre hurtigt: Den er let læst, godt tænkt, fint struktureret og med en overkommelig detaljeringsgrad. Den digitale nybegynder bliver taget ved hånden uden at blive belært, og alle 69 eksempler er inspirerende læsning. Og bedst som man er ved at kløjs i alle de nye termer hen imod slutningen af bogen, bliver man som læser begavet med såvel en parlør som en overskudsoversigt over alle de platforme, værktøjer, applikationer, services og løsninger, som forfatterne med deres egne ord nævner igennem bogen.

Med ’Fuck it, ship it’ er der ingen undskyldning for at forblive en digital analfabet – og hvis man stadig har sine tvivl, om man tør springe ud i de nye digitale muligheder, vil citater som det her fra bogen måske inspirere til at komme i gang: If a picture is worth 1000 words, a prototype is worth 1000 meetings.

0 Kommentarer