Et offer bliver morder

Bog: Forfatter: Forlag:

De to forfattere Jesper Dehn Møller og Aydin Soei er med deres debutbog om mordet på den italienske turist Antonio Currá ude i et ærinde, som nyhedsmedierne har forsømt.

»Skyld« er nemlig først og fremmest en nødvendig baggrundshistorie om et af dette årtis mest omtalte mord. Bogen klarlægger, hvordan hovedpersonen Ferhat Kilic i en årrække er offer for familiens og myndighedernes grove svigt, indtil han sammen med sin fætter møder den italienske rygsækturist Antonio Currá i en mørk baggård på Nørrebro.

Forfatterne har valgt den fortællende journalistik til at udrede omstændighederne før, under og efter mordet. På den måde minder bogen om Capotes »In Cold Blood«. Den tåler dog ingen yderligere sammenligning med den fortællende journalistiks klassiske værk. Dertil er grebet om fortællingen for løst, sproget for vaklende og personkarakteristikken for fattig. Forfatterne hiver de afgørende stik hjem, fordi de formår at skildre, hvordan de unge på det uregerlige Nørrebro får lov til udvikle sig til afstumpede forbrydere. »Skyld« er dermed en velplaceret knytnæve i ansigtet på politikerne og de sociale myndigheder, og den bør være obligatorisk læsning for de mange journalister, som kun beskæftiger sig med Nørrebro, når bydelens desperadoer går amok.

Jesper Dehn Møller og Aydin Soei, »Skyld – historien om mordet på Antonio Currá«, Lindhardt og Ringhof, 272 sider, 199 kroner.

0 Kommentarer