En kalashnikov i kartoffelrækkerne

Bog: Forfatter: Forlag:

En sikker cashcow for forlagene i disse år er kvindelige journalister. De kan skrive om sig selv som Njor og Stockmann. Eller de kan gå fiktionens vej og skrive om følelsesforvirrede journalister a la Bridget Jones og Nynne eller om hardcore-nyhedsjournalister som hos Egholm og Marklund.

Tidligere studievært Synne Garff slutter sig til sidstnævnte med sin krimi om et internationalt terrornetværk med forgreninger helt ind i de københavnske Kartoffelrækker.

Med Sofie Valeur har Garff valgt en arketypisk hovedperson: Ung, smuk og ambitiøs med knas på hjemmefronten, men succes på jobbet som vært på en tv-kanal, hvor der på grund af George Bushs besøg i Danmark arbejdes på højtryk. Mystiske hændelser og dødsfald fører Sofie Valeur på sporet af en gruppe terrorister, der planlægger et attentat mod præsidenten, og inden hun får set sig om, har den infiltreret såvel hendes professionelle som hendes private liv.

Som sin hovedperson er Garff en sikker researcher, der formår at trække maksimal viden ud af sine kilder og få det usandsynlige plot til at gå op. Men de mange detaljer, diskussioner om USA, Irak, religion og flygtningepolitik virker fortænkte og påklistrede, og »Fjendeland« demonstrerer som så mange krimier før den, at ligningen storpolitik, spænding og socialrealisme er svær at løse.

Synne Garff, »Fjendeland«, Politikens Forlag, 256 sider,

249 kroner.

0 Kommentarer