Avisen udstråler nu en større fokuseret kommunikation i sit indhold, med sit stramme og mere nutidige udtryk.
ANMELDELSE. Avisen Kristeligt Dagblad har fået en opstrammer. Ud over redaktionelle strukturelle ændringer og justeringer er avisens udseende blevet gennemgående redesignet.
Bag redesignet står det grafiske design- og kommunikationsbureau Ribergård & Munk, med speciale i blandt andet avisdesign. Ifølge deres hjemmeside var deres intentioner med redesignet at skabe en renere, lysere og mere konsekvent avis, og dette er i høj grad lykkedes.
Ved første øjekast er ændringerne tydelige; skriftbilledet i rubrikker og brødtekst står mere præcist og skarpt og giver siderne en pæn tone. Ribergård & Munk har til brødtekst og rubrik valgt skrifttypen Meta Serif som den bærende font og har tillige fået tegnet en lysere version af fonten (udført af fontens oprindelige designere, Erik Spiekermanns designstudio) specielt til avisen. Alle disse justeringer er med til at give avisen det renere udtryk, når man kaster et hurtigt blik på avisens sider.
Grafiske elementer som tynde stiplede streger er taget i brug mellem hvert tekst-element eller som spalte-streger udvalgte steder, og de hjælper med til at samle, understøtte og differentiere de forskellige komponenter i forhold til hinanden på siderne. Dog er jeg ikke så vild med et sæt stiliserede citationstegn der bruges i citater, da disse virker lige en tand for 'stiliserede' og 'statiske' til min smag.
Bladhovedet og forsidekonceptet har også fået en overhaling; logoet er blevet gjort mere nutidigt, og de forskellige elementers placering i toppen er optimeret. Forsiden virker mere indbydende og overskuelig med sit miks af hovedhistorie og en overbliks-boks i farve, der teaser et udvalg af dagens indhold. Ifølge designerne selv for at slå to fluer med ét smæk; at tease læseren med avisens mangfoldige indhold og skabe renere sider.
Igennem avisen og dens forskellige sektioner giver de nye tiltag en rar og overskuelig fornemmelse, og det virker også, som om annonceplaceringerne er strammet op, så de ikke bryder teksterne så meget op som før redesignet.
Moderniseringen, som chefredaktør Erik Bjerager selv kalder det, virker meget på sin plads, og avisen udstråler nu en større fokuseret kommunikation i sit indhold, med sit stramme og mere nutidige udtryk.
Hvis der skal være et kritikpunkt, vil det være, at der efter min smag genrelt godt kunne være lidt mere 'kontrast' – lidt mere 'kant' en gang imellem i enten en layout-detalje eller i billedvalg. Men højst sandsynligt vil Kristeligt Dagblads læsere holde meget af redesignet, der netop holder en sober kommunikation af sine historier uden at blive alt for moderne. Eller også har vi bare ikke set det hele endnu.
Kristeligt Dagblad blev redesignet af Ribergård & Munk og lanceret 10. februar i år
Kenneth Schultz er grafisk designer
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.