“Danmarks sportssite” – stadig under opførelse

Bog: Forfatter: Forlag:

Sporten.dk's design er et fornuftigt kompromis mellem to meget forskellige avis-identiteter, men funktionelt er Berlingskes og B.T.'s fælles website et stykke fra at være i mål.

"Danmarks sportssite" favner vidt, både med hensyn til indhold og målgruppe(r), og det er måske en del af forklaringen på et pænt, men lidt anonymt udseende. Sporten.dk er først og fremmest rød. Domineret af navigationsbjælken med navnetrækket – så typografisk neutralt, at det vel knap nok kan kaldes et logo – og hvid tekst på en baggrund af røde nuancer, samt topnyhederne midt på siden, ligeledes i en stor rød boks.

De forskellige toner af rød er afstemt med grå, sorte og hvide flader, hvilket gør sitet genkendeligt, også hvis man har googlet sig vej til en historie – men jeg savner personlighed. Nå, det kan jo komme. Forhåbentlig sammen med den lovede resultatservice, som på sporten.dk endnu blot optræder i form af et link til B.T.'s resultater og tabeller.

I det hele taget virker sitet, som om det fortsat er under opførelse. Hierarkiet er ikke på plads; under boksen med topnyheder flyder blogs, lister, slideshows, reklamer og flere nyheder rundt i én pærevælling. Modellen for tekstredigering trænger til en kraftig opstramning. Og hvad angår 'community building', som sporten.dk har tydelige – og forståelige – ambitioner om, er sitet knap nok kommet ud af startblokken. Den, der opretter en brugerprofil, bliver skuffet: Siden ligner noget, en amatør har flikket sammen på en halv time. Den rigelige mængde blogs hæver sig ikke over sniksnak-niveauet. Brugerkommentarerne ej heller.

Endelig bruges der for megen plads på visuelt "fyld", heriblandt billeder. Et foto til hver af de seks topnyheder kan motiveres; men klikker jeg på for eksempel AaB's ikon, opleves det overflødigt og distraherende at skulle scrolle ned over endnu et stort billede for at komme til det, jeg er ude efter, nemlig nyheder om klubben.

Nyhederne er der, og der er mange af dem, men de er for svære at komme til. Sporten.dk bør udnytte sin plads mere økonomisk og give brugeren bedre overblik over stofmængden … der i sagens natur må blive gigantisk, hvis man virkelig vil være "Danmarks sportssite".

Sporten.dk er besøgt i perioden 1.1.-20.1.2009 med Firefox/Mac OSX samt Internet Explorer/Windows Vista.

Ole Munk er designkonsulent, grafisk formgiver og illustrator, uddannet som arkitekt med speciale i visuel kommunikation. Han anmelder websites for Journalisten med fokus på arkitektur, design og funktionalitet.

0 Kommentarer