Bror, hvad er det du gør?

Bog: Forfatter: Forlag:

Anmeldelse af Claus Buhr og Helle Sønderny: Bror, hvad er det du gør – Historien om æresdrabet på Ghazala Khan.

Et rungende "hvorfor?" ligger yderst på tungespidsen, da nyheden om æresdrabet på den unge pakistanske pige Ghazala Khan forplantede sig i de danske medier.

"Bror, hvad er det du gør?" er det fortvivlede spørgsmål, den 18-årige Ghazala Khan stiller, da hun står over for sin bror og drabsmand på banegården i Slagelse den 23. september 2005, og det samme spørgsmål, som man som læser forsøger at få svar på gennem Claus Buhr og Helle Sønderbys beskrivelse af de begivenheder, der fører til drabet på den nygifte Ghazala Khan og drabsforsøget på hendes mand, Emal Khan.

Bogen løfter sløret for, hvorfor familiens overhoved træffer den fatale beslutning om at dræbe sin elskede datter for at redde sin ære, samt en minutiøs beskrivelse af den menneskejagt, som familie og venner indleder, den dag Ghazala beslutter, at hun vil dele sit liv med den mand, hun elsker. Bogen er en krimi med et plot, gerningsmænd, et offer og en medrivende kærlighedshistorie, og læseren glemmer af og til det faktum, at den bygger på en virkelig tragedie. 

"Bror, hvad er det du gør – Historien om æresdrabet på Ghazala Khan", Claus Buhr og Helle Sønderby, DR, 199 kroner.

0 Kommentarer