“Bossen og Bissen” – en poesibog

Bog: Forfatter: Forlag:

ANMELDELSE. På side 188 i Jette Meier Carlsens "Bossen og Bissen" kommer Per Mikael Jensen med et forslag til en alternativ titel: "Ledelse fra en knallertrocker."
Det er forbandet ærgerligt, at hun ikke gik med på ideen, for så havde man som læser i mindre grad følt sig snydt over den omgang halvfilsofiske ledelsessludder, man fuldstændig ukritisk får serveret i den i øvrigt hurtigt læste bog.

Som i de fleste bøger om ledelse består indholdet af to tredjedele banaliteter og en tredjedel ren nonsens, og det ville være til at leve med, hvis ikke man undervejs konstant bliver mindet om, hvilken perle af en bog en forfatter med en mere direkte og kritisk tilgang til Per Mikael Jensen kunne have skrevet.

Per Mikael Jensen elsker nemlig anekdoter og forsøger vedholdende at få afleveret nogle af de bedre, fra sine begivenhedsrige år i den danske mediebranche, men Jette Meier Carlsen tvinger ham konsekvent til at tale i generelle termer i stedet for at være konkret. Da han fortæller om kærestens selvmord, lyder det opfølgende spørgsmål: "Hvad gør en så forfærdelig oplevelse ved dig?"

Og i det hele taget er der meget poesibog over Bossen og Bissen: "Kunne du finde på at lyve for at sælge?", "Er du blevet klog af skade?, "Hvad lærte du som leder i New York?"
Det er svært at komme op med interessante svar på den slags sludder, og det mislykkes da også i den grad for Per Mikael Jensen, som må have haft sin indre shit detector slået fra gennem hele forløbet.

I "Batman Begins" siger heltinden på et tidspunkt til Bruce Wayne: "Det er ikke det, du har indeni, men dine handlinger, der definerer dig." Det er en sætning, som enhver, der vil forsøge at formidle et andet menneske, bør have som mantra. Giv os anekdoterne. Fortæl os historien, så skal vi nok selv drage konklusionerne.

"Bossen og Bissen"
Af Jette Meier Carlsen
Gyldendal, 203 sider, 269 kr.
Udkom 23. maj 2008

0 Kommentarer