Bedste layout – en æske med lækkerier

Bog: Forfatter: Forlag:

Black Box er et forfriskende indslag på et magasinmarked, der er præget af kedelige kommercielle satsninger uden de store udfordringer for læserne.

Magasinet er opbygget af en sort æske i et handy format, som indeholder fire forskellige magasiner. Her er et rejsemagasin, et blad om det almindelige liv, et blad om stoffer og et om multinationale selskaber, men oplægget er, at denne æske kan indeholde hvad som helst f.eks CDer, eller andre objekter.

Der er gennemgående en høj fotografisk kvalitet, som er et internationalt magasin værdigt. Billederne er som oftest en oplevelse i sig selv og står mere frem som kunstfotografi, end det man normalt finder i et livsstilsmagasin.
Typografisk er bladene i æsken meget forskellige, fra det helt stramme og klassiske til det mere fragmenterede og eksperimenterende.

Alle blade er trykt på hver sin papirkvalitet, med enkelte indslag af partiel lakering, transparens med mere. Man kan godt se, at der har været flere grafikere ind over, og det gør det også til en spændende visuel rejse.
Black Box siger selv i deres pressemeddelse, at de henvender sig til videbegærlige og progressive 'unge proffesionelle' og det kan man godt se på magasinerne, der vil meget både i form og indhold.

Skal man være lidt kritisk, kan man måske sige, at det godt kunne have været endnu mere sprællende, det kan godt tangere det lidt 'tørre' nogle gange, små rubrikker, meget tekst – det her blad er for de interesserede.

Black Boxs ansvarshavende redaktør, Mads Brügger, har planer om, at magasinet skal udkomme to gange årligt. Vi håber, det holder stik!

– Næste gang sætter JOURNALISTEN fokus på velfungerende nyhedsgrafik. Dommerne er Gert Nielsen, grafiker på Ekstra Bladet, og Sysser Bengtsson, freelance grafiker.
– Evt. forslag til Bemærk! Skal mailes til journalisten@journalisten.dk

0 Kommentarer