2720 Happiness

Bog: Forfatter: Forlag:

Her er ingen opvask, ingen skilsmissebørn, intet rod i carporten, ingen der skændes, ingen der bliver fyret, ingen finanskrise, ingen der spilder på skjorten, eller har noget mellem tænderne, ingen børn i flyverdragter med snotnæser, ingen der græder, intet drama. Sif Meincke har lavet en fotobog om Vanløse, hvor alle griner.

Det er en hyldestbog til stedet, hvor fotografen Sif Meincke bor. Det er måske en god ide. Bogen er lavet over et år, og indeholder 75 billeder fordelt på en serie sort-hvid portrætter og en serie farvereportage. Der er på alle måder en flot bog. Pænt fotograferet og flot layoutet. Man kan ikke sætte en finger på noget, alligevel sidder man tilbage med nogle huller.

Der står i forordet, at Vanløse er som et mini-Danmark med stor mangfoldighed. Folk fra alle sociale lag og forskellige livsstilstyper. Alligevel er der kun én indvandrer i bogen. På side 99. Der bor ifølge bogens forord 36.403 mennesker i Vanløse, men selvom ambitionen er at komme rundt i segmenterne, så er der alligevel en overvægt i portrætterne af journalister og designere. Gennemsnitlig er den fotograferede i portrætdelen af Sif Meinckes bog en kvinde mellem 35-39 år med job i mediebranchen. Fotograferet i Feminalys. Præcis som Sif Meincke selv. Det er der ikke noget galt med, men man savner noget.

Hvor er dramaet? Hvor er spændingen? Hvornår sker der noget? Alle billederne ser ud til at være taget i tidsrummet 9-17, undtagen et. En sjov mand der skyder en raket af i mørket, men til gengæld griner han. Man kommer ikke helt tæt på, man kommer nærmest bare rundt. Som på en guidet tur for turister flyver man forbi skolen, kolonihaven, restauranten. Forsigtigt fotograferet. Vanløse kunne hedde tandløse, hvis ikke der var så mange med Colgate-smil. At Sif Meincke er en dygtig fotograf betvivler ingen, men hendes projekt Vanløse når ikke de højder, hun havde, da hun sidste år vandt Anders Bordingprisen. Der fotograferede hun sig selv og andre, der har stomipose. Det var nøgenportrætter, og det var gribende stærkt. Hudløst ærligt. Det var hardcore dokumentar.

I bogen om Vanløse er der ingen tosser og tabere. Heldigvis. Det er ellers en yndet trend blandt fotojournalister. I denne bog får man happy start og happy end. Men man savner noget midt imellem. At fotografen viser tænder. Rusker lidt i folk og kommer ind under overfladen på 2720 Vanløse.

"2720 Vanløse", af Sif Meincke.
Folaget Sif Meincke
112 sider med Hardcover
198 kr kroner. Købes over nettet, f.eks. saxo. sælges også i landet boghandler men skal bestilles hjem.
ArnoldBusch på Købmagergade har den liggende

 

0 Kommentarer