Anklager vil vride armen om på TV 2-journalister

Onsdag formiddag behandles lækagesagen i Københavns Byret. Nyhedschef Michael Dyrby er parat til at gå hele vejen for at beskytte lækagekilden.

Onsdag formiddag behandles lækagesagen i Københavns Byret. Nyhedschef Michael Dyrby er parat til at gå hele vejen for at beskytte lækagekilden.

Hvem skal sladre? Det spørgsmål skal dommerne i Københavns Byret tage stilling til onsdag. Det handler, dels om hvorvidt DR skal tvinges til at udlevere lydoptagelsen, der angiveligt kan fortælle, hvem der lækkede oplysningen om danske jægersoldater i Irak, dels om hvorvidt TV 2-medarbejderne Michael Dyrby og Rasmus Tantholdt, der i sin tid lavede historien, skal afsløre deres kilde.

Og det mener politianklager Maria Cingari åbenlyst, at de skal. Hun vil ifølge Pol.dk prøve at overbevise dommerne om, at de to journalister skal pålægges vidnepligt om identiteten af deres kilde.

Men Michael Dyrbys mund er med hans egne ord lukket med syv segl: »Det er en vigtig dag for dansk presse. For os handler det om at beskytte vores kilder. Det er vigtigt, at folk kan stole på vores løfter,« siger Micheal Dyrby til EB.dk.

Han er tidligere blevet afhørt, hvor han også nægtede at oplyse sin kilde med henvisning til retsplejelovens paragraf 172, hvor det hedder at journalister har ret til at beskytte deres kilder.

Dyrby er til stede i retten onsdag. Derimod er Rasmus Tantholdt, DR-generaldirektør Kenneth Plummer og tidligere DR-medarbejder Niels Giversen kun repræsenteret gennem deres advokater.

0 Kommentarer