Anklager kræver 35 års fængsel til JP-terrorist

Amerikanske David Headley kræves idømt 30-35 års fængsel for terrorplaner mod bl.a. Jyllands-Posten. Samarbejde med myndighederne udløser rabat

Amerikaneren David Headley dømmes i denne uge for at have planlagt terror i Mumbai i Indien og for terrorplaner mod Jyllands-Posten i Danmark.

Headley har udsigt til kæmpe rabat, fordi han har samarbejdet med myndighenderne i forbindelse med opklaringen, skriver ekstrabladet.dk.

Den nu 52-årige David Headley stod til livsvarigt fængsel, men i stedet kræver anklageren nu en fængselsstraf på mellem 30 og 35 år.

"Mens hans handlinger er afskyelige, bør han belønnes for det umiddelbare og omfattende samarbejde," lyder det i anklagemyndighedens skriftlige begrundelse for kravet.

David Headley har tilstået, at han medvirkede til planlægningen af terrorangrebet i Mumbai i Indien i 2008. I 2009 rejste Headley til Danmark for at undersøge mulighederne for at rette et terrorangreb mod Jyllands-Posten.

Headley blev anholdt i oktober 2009, og allerede dagen efter anholdelsen indledte han et samarbejde med myndighederne.

Samarbejdet betød ifølge anklagemyndigheden, at amerikanske myndigheder fik afgørende oplysninger om den pakistanske terrorgruppe Lashkar-e-Taiba, der stod bag Mumbai-angrebet.

David Headley, der er pakistansk født, får sin strafudmåling ved et retsmøde torsdag.

0 Kommentarer