Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:30 11.07.2022 Sandra Kaarsgaard

Anklagemyndighed vil lukke russisk journalistfagforening

Anklagemyndigheden i Moskva har sat gang i et søgsmål for at lukke fagforeningen JMWU, Journalists’ and Media Workers’ Union. Mens retten venter på den indledende høring, som skal afholdes den 13. juli, har den beordret fagforeningens aktiviteter suspenderet.

Det skriver det Europæiske Journalistforbund.

JMWU startede som reaktion på et angreb mod journalister i 2016, blev officielt registreret som fagforening i november 2017, og foreningen blev medlem af det Europæiske journalistforbund i 2019. Nu ser det ud til, at fem år var al den tid, fagforeningen fik.

Allerede i maj beordrede anklagemyndigheden i Moskva en juridisk efterforskning af det russiske fagforbund. Afgørelsen for efterforskningen kom i juni, men JMWU fik ikke afgørelsen at vide før den 5. juli. Her modtog fagforeningen både afgørelsen om at suspendere sine aktiviteter indtil høringen, men også et dokument, der fortæller at retten i juni gav anklagemyndigheden medhold i, at fagforeningen skal opløses.

Både det Europæiske og det Internationale Journalistforbund, EFJ og IFJ, fordømmer rettens beslutning om suspension og opfordrer anklagemyndigheden til at droppe dens søgsmål mod JMWU.

SENESTE NYT

Flere nyheder