Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:15 16.02.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Ankestyrelsen går ind i sag om Aalborg Kommunes støtte til TV2 Nord

Ankestyrelsen går ind i sag om Aalborg Kommunes støtte til TV2 Nord

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ankestyrelsen går nu ind i sagen om Aalborg Kommunes støtte til TV 2 Nord. Det oplyser indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde ifølge Nordjyske.

Som avisen tidligere har afdækket, har Aalborg Kommune gennem en årrække støttet den regionale tv-station  med over en million kroner. Pengene er gået til Tv 2 Nords dækning af blandt andet Nibe Festival og DGI Landsstævne.

Pengene er ofte blevet overført, efter at Mikael Justesen, TV 2 Nords adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, har taget direkte kontakt til borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S). I flere tilfælde har borgmesteren kun brugt en eller to dage på at godkende tilskuddene.

Flere eksperter har kritiseret sagsbehandlingen – bl.a. Jesper Olsen, som er formand i Transparency International Danmark.

“Det her er ikke sagsbehandling. Det er en borgmester, der egenhændigt beslutter at tildele støtte på baggrund af noget, der vel dårligt nok lever op til kravene til en formel ansøgning,” har han tidligere udtalt til Nordjyske.

Det fik Kim Edberg Andersen, folketingsmedlem for Nye Borgerlige, til i starten af februar at bede indenrigs- og sundhedsministeren om at forholde sig til Nordjyskes afsløringer.

Torsdag har ministeren svaret, at Ankestyrelsen kigger på sagen og vil bede Aalborg Kommune om en redegørelse for den konkrete sag, der er omtalt i Nordjyske.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder