Ankerdal: Pressen kan ikke dræbe cykelsporten

De danske mediers dækning af Tour de France har generelt været sober og distanceret, mener Steen Ankerdal, formand for Danske Sportsjournalister.

De danske mediers dækning af Tour de France har generelt været sober og distanceret, mener Steen Ankerdal, formand for Danske Sportsjournalister.

"Sporten er ekstremt sejlivet, og hvis vi sportsjournalister kunne dræbe den, så var det sket for længe siden."
Sådan lyder vurderingen fra Steen Ankerdal, sportsjournalist gennem en menneskealder og formand for Danske Sportsjournalister.
I det netop overståede Tour de France overskyggede dopingskandalerne totalt begivenhederne på de maleriske landeveje, og det har fået flere kritikere til at lange ud efter sportsjournalisterne. Blandt andre har poeten, filmmanden og cykel-connaisseuren Jørgen Leth beklaget, at de nævenyttige danske journalister kostede Michael Rasmussen sejren, mens løbets endelige vinder Alberto Contador, kan prise sig lykkelig over, at de spanske journalister ikke er af samme støbning.
"Faktisk gør det mig lidt stolt, når Jørgen Leth udtaler sig på den måde, for det viser, at de danske journalister gør deres arbejde godt. Det er ellers ikke let at holde balancen mellem reportage, show og kritisk journalistik," siger Steen Ankerdal.
Han mener, at skandaler kan fungere som nødvendige øjenåbnere i journalistiske miljøer, som ellers kan blive for indspiste.
"Det gælder for eksempel også politisk journalistik, der på mange måder minder om sportsjournalistik på den måde, at det set udefra er et meget snævert miljø, hvor journalister og kilder er tæt på hinanden til hverdag. Vi sportsjournalister har altid påstået, at vi er i stand til at holde distancen, men skandalerne er nok med til at sikre, at det rent faktisk sker," siger Steen Ankerdal, som mener, at de fleste sportsjournalister har mistet de blå øjne for længe siden.
"Dyden røg nok på de fleste i 1998, som var et annus horribilis i sportsverdenen med Festina-skandalen i Tour de France og store korruptionssager i både IOC og FIFA. Siden er der sket en stor udvikling i sportsjournalistikken, så det med distancen passer nok bedre i dag end det gjorde tidligere," siger han.

Læs også presse- og kommunikationschef Per-Henrik Goosmanns hårde kritik af især DR's Tour-journalistik i kommentaren "Kyllingejagt."

0 Kommentarer