Anita Bay Bundegaard: Derfor stopper jeg på Politiken

Politikens kulturredaktør Anita Bay Bundegaard stopper. Hun skal være direktør i Save the Children i Geneve. »Nu vil jeg gerne tilbage til det humanitære efter syv år på Politiken,« siger hun til Journalisten

Anita Bay Bundegaard (49) stopper på Politiken efter syv år som redaktionschef for kultur og debat. Hun skal arbejde i den internationale paraplyorganisation Save the Children, der bl.a. omfatter Red Barnet.

Her skal Anita Bay Bundegaard være direktør i det globale kontor i Geneve. Hun tiltræder 1. august.

»Jeg skal sørge for at få børns vilkår og rettigheder sat højt på den globale dagsorden. Det gælder bl.a. i de andre humanitære organisationer. Både FN og Røde Kors ligger i Geneve,« fortæller hun til Journalisten.

Anita Bay Bundegaard har blandt andet til opgave at påvirke FN’s indsats, når de såkaldte Millennium Goals udløber i 2015.

»De udløber i 2015, og derfor skal meget af tiden fra nu af bruges på at lave nogle nye mål. Det bliver i høj grad min opgave i forhold til FN-systemet, som har mandatet til at forfatte de nye mål.«

Anita Bay Bundegaard har været formand for Red Barnet i tre år. Hun var radikal udviklingsminister 2000-2001 og var herefter rådgiver for FN's flygtninge-højkommissariat, UNHCR, i Geneve frem til 2006.

Hvorfor stopper du nu?

»Jobbet var der. Jeg har været på Politiken i denne omgang i syv år. Politiken har været mit andet hjem. Jeg har nok haft en af de mest privilegerede stillinger i den danske mediebranche med fantastiske medarbejdere og gode kolleger. Derfor var det også en lidt svær beslutning,« siger hun.

Lars Trier Mogensen er også for nylig stoppet på Politiken. Er der opløsning i Politiken-toppen, eller er det tilfældigt?

»Det er totalt tilfældigt. Jeg forlader avisen med blødende hjerte, men jeg vil også gerne noget andet. Jeg har nok altid været sammensat af lysten til at arbejde på Politiken, som jeg har gjort to gange, og så den humanitære verden. Det er blevet min skæbne, at jeg er kløvet mellem de to verdener. Nu vil jeg gerne tilbage til det humanitære efter syv år på Politiken.«

Tror du så, du vender tilbage til Politiken igen?

»Det kan man jo aldrig sige noget om. Det kan jeg bestemt ikke afvise, men nu vil jeg koncentrere mig om mit nye job.«

(Opdateret 13.54: Tilføjet at Anita Bay Bundegaard tiltræder 1. august.)

0 Kommentarer