Angreb på DR slettet fra Lars Løkkes Facebook

"Et eksempel på licensfinansieret manipulation." Sådan introduceres en video på YouTube, hvor DR anklages for at bagvaske Thor Pedersen flere gange. Videoen blev i dag lagt på statsminister Lars Løkke Rasmussens Facebook-profil, men er nu fjernet.  (opdateret 16:06)

"Et eksempel på licensfinansieret manipulation." Sådan introduceres en video på YouTube, hvor DR anklages for at bagvaske Thor Pedersen flere gange. Videoen blev i dag lagt på statsminister Lars Løkke Rasmussens Facebook-profil, men er nu fjernet.  (opdateret 16:06)

Det er Berlingske.dk, der bringer historien om videoen, der i hårde vendinger beskylder DR for at være manipulerende og utroværdig.

I videoen, som er lagt på YouTube af en bruger ved navn drlejesvend, gennemgås journalistikken på DR, og hvad tidligere finansminister Thor Pedersen har sagt og ikke sagt. Der indledes med et gammelt indslag fra DR 2 fra 2006, hvor finansminister Thor Pedersen citeres for: "Over tid ender det med, at vi ejer hele verden."

Og videre i teksten til indslaget skriver drlejesvend, at DR bliver ved med at manipulere.

I dag blev videoen så lagt på Lars Løkkes Facebook-profil af Venstres pressetjeneste, men videoen blev dog slettet fra statsministerens side igen efter cirka 20 minutter, skriver Berlingske.dk.

Det er Venstres pressetjeneste, der administrerer statsministerens Facebook-side, og det er som sagt en medarbejder herfra, som har lagt videoen ud på Facebook. Nu fortryder man, og derfor blev videoen hurtigt slettet igen.

"Der er nogen, der har lagt videoen op ved en fejl. Der er tilsyneladende tale om en medarbejderfejl. Det klip skulle aldrig nogensinde have været på statsministerens hjemmeside. Da vi bliver opmærksomme på videoen, bliver den fjernet," siger Venstres pressechef, Mikael Børsting, i et interview med Berlingske.dk.

I rulleteksterne i videoen på YouTube hedder det afslutningsvis: "Dagens pointe: Stol aldrig på nogen. Stol slet ikke på magthaverne. Stol slet slet slet ikke på de røde lejesvende!"

Professor i kommunikation på RUC Jørgen Poulsen synes ikke, at forseelsen er slem.
»Selv statsministeren har lov til at lægge et sådan klip ud, når det er en form for debatindlæg. Det kan jeg ikke se er et problem. Dog tror jeg ikke, at Venstres pressetjeneste får noget ud af det her, for videoen er komplet uforståelig for seeren,« siger han til Journalisten.dk.

Kan det tænkes, at Venstres pressetjeneste på forhånd havde planlagt både at lægge det ud og så bagefter kalde det en fejl, bare for at få folk til at se klippet?
»Det lyder nu lidt søgt, men jeg kan da ikke afvise det.«

DR's nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er i Athen og har ikke set eller hørt om YouTube-videoen. Men han beklager overordnet brugen af Thor Pedersens "eje-hele-verden-citat":

»DR og andre medier har brugt det fejlagtigt og ude af kontekst. Det bør medierne ikke være særligt stolte af. DR har oven i købet gjort det flere gange, og det har vi rettet og beklaget,« siger han til Journalisten.dk.

0 Kommentarer