Anders Pedersen vinder Nordisk Nyhedshacker 2012

Informations Nyhedshacker-pris gik til et journalistisk projekt, der kan fortælle dig, om din læge er sponseret af det selvsamme medicinalfirma, han anbefaler.

Informations Nyhedshacker-pris gik til et journalistisk projekt, der kan fortælle dig, om din læge er sponseret af det selvsamme medicinalfirma, han anbefaler.

Data-journalisten Anders Pedersen vandt fredag Dagbladet Informations pris 'Nordisk Nyhedshacker 2012' for sit projekt med at kortlægge sponserede lægers roller i det danske sundhedsvæsen.

Anders Pedersen forklarer selv på Nyhedshackers hjemmeside, at:

"Lægernes sponsoraftaler har i årevis ligget tilgængelige på en hjemmeside hos Lægemiddelstyrelsen, som journalister typisk blot kiggede nærmere på en gang om året. Men lægernes sponsoroplysninger kan komme både journalister og borgere bedre til gode, hvis de knyttes sammen med lægernes rolle i det danske sundhedsvæsen erhverv."

Præmien til Anders Pedersen er en måned som del af Guardians garvede datajournalistiske gruppe. Oven i hatten får han omkring 20.000 kroner i et legat i forbindelse med opholdet. De penge gives af Google.

»Hos Google vil vi gerne støtte og stimulere innovation inden for digital journalistik, og datajournalistik er en ny spændende del af medieindustrien. Stadig er det kun få, der fokuserer på det, men med Nordisk Nyhedshacker håber vi, at flere i de skandinaviske lande får øjnene op for mulighederne for at skabe prisvindende journalistik ved at arbejde med data,« har Peter Barron, direktør for eksterne relationer hos Google, tidligere sagt til Journalisten.dk.

Derudover skal Anders Pedersen holde et oplæg omkring sin journalistik på konferencen Data Harvest i Bruxelles i begyndelsen af maj.

Data Harvest er ifølge Journalisten.dk's blogger Brigitte Alfter et journalistisk laboratorium med især europæiske data. En journalist og en programmør- og dataekspert samt adskillige erfarne journalister vil gå til og fra laboratoriet, hvor deltagerne kan få data og hjælp til egne historier. 

Du kan læse mere om Anders Pedersen her. 

0 Kommentarer