Anders Lund Madsen gør comeback i radioen

Omar Marzouk og Anders Lund Madsen skal kommentere dagens nyheder i P1 morgen. I et interview med Journalisten.dk forklarer Anders Lund Madsen det blandt andet med disse ord: Mistelten, kronesiden og Beatles.

Omar Marzouk og Anders Lund Madsen skal kommentere dagens nyheder i P1 morgen. I et interview med Journalisten.dk forklarer Anders Lund Madsen det blandt andet med disse ord: Mistelten, kronesiden og Beatles.

Han høstede stor succes som Sort Spejder sammen med den nu TV 2-ramte Anders Breinholdt. Men her til morgen gjorde Anders Lund Madsen så comeback i radioen. Hver morgen skal han på P1 kommentere dagens nyheder sammen med stand-up komikeren Omar Marzouk.

»Jeg kunne aldrig nogensinde finde på at forlade radioen. Radio er det absolutte medium, det er så enestående lækkert at lave. Man kan sige noget, og når man ikke har mere at sige, sætter man bare musik på. Problemet er bare, at på P1 kan man ikke sætte musik på. Det er den eneste mistelten, jeg ikke har taget i ed. Til gengæld kommer der radioavis, man kan skifte over til,« siger Anders Lund Madsen, der også har en anden grund til at elske radio.

»Der er minimal forberedelse, fordi det er live. Men vi har fået frie tøjler. Min tanke er bare, at hvis journalisterne på P1 Morgen først beskæftiger sig med et emne, så er døren jo lukket for, at jeg kan sige noget, der er endnu klogere. Så hvis de snakker om regeringsdannelse, er vi nødt til at snakke om noget helt andet,« siger han til Journalisten.dk.

Anders Lund Madsen og Omar Marzouk fik taget P1-mødommen her til morgen. For fremtiden skal de fire dage om ugen bruge cirka 5 minutter før hver radioavis på at kommentere dagens nyheder.

»Idéudviklingen har varet i alt syv minutter, så vi har ikke noget koncept, andet end vi skal forsøge at lave overblik i en konstant strøm af nyheder. Og der er P1 morgen det rigtige sted at være, for de er de bedste til at give overblik. At være overblik i det overblik, det er at være kronesiden på mønten,« siger Anders Lund Madsen og undskylder, at han ikke udtrykker sig klarere.

Anders Lund Madsen skal fortsat være vært for Det Nye Talkshow, der bliver sendt hver fredag. Han er selv lidt forundret over, at P1 Morgen har lukket ham og Omar ind i folden.

»Intet mangler på P1, jeg ved ikke hvorfor de pludseligt har spurgt. De tænker nok, at vi skal ind og sige noget sjovt – Omar er i hvert fald en sjov én. Men de har alerede en fantastisk humor selv, den er meget underspillet. Men om der er noget, der mangler i deres program? Nej, det synes jeg egentlig ikke, men det skal da ikke stoppe mig i at sige ja tak. Det er ligesom, hvis de ringede fra Beatles og spurgte, om jeg ville spille med – det er jo ikke fordi de mangler noget, men jeg ville stadig sige ja.«