Anders Kronborg stopper på TV 2

TV 2's økonomidirektør, Anders Kronborg, har valgt at stoppe på TV 2. Nyt job venter i udlandet. Kilder gætter på MTG og gratisavisen Metro i Lodon. Bestyrelsesformand Niels Boserup: »Jeg er ikke uforberedt på det,« siger han til Journalisten.dk.

TV 2's økonomidirektør, Anders Kronborg, har valgt at stoppe på TV 2. Nyt job venter i udlandet. Kilder gætter på MTG og gratisavisen Metro i Lodon. Bestyrelsesformand Niels Boserup: »Jeg er ikke uforberedt på det,« siger han til Journalisten.dk.

TV 2 skal nu atter i gang med at finde ny chef til den øverste ledelse. I august sagde Per Mikael Jensen op som adm. direktør for i stedet at blive chef i Metro International i London.

Nu følger hans meget nære ven, Anders Kronborg, så efter. Siden Per Mikaels afgang har han både været konstitueret adm. direktør samt økonomidirektør, men skal nu til udlandet og har efter eget udsagn fået et tilbud, 'han ikke kunne sige nej til'.

»Jeg har været enormt glad for mit job på TV 2, men jeg er meget spændt på, at komme til at arbejde for en international børsnoteret virksomhed, hvor der er nogle nye spændende udfordringer for mig, som jeg ser frem til at begynde på i det nye år,« siger Anders Kronborg i en officiel udtalelse.

Selv svarer han ikke telefonen her i eftermiddag. Og på grund af børsreglerne kan det endnu ikke offentliggøres, hvor Anders Kronborg skal fortsætte sin karriere.

Flere centrale kilder i mediebranchen siger til Journalisten.dk, at alt taler for, at Anders Kronborg er på vej til enten MTG eller moderselskabet bag gratisavisen Metro i London.

»Jeg går ud fra, at vi får det at vide i morgen,« siger bestyrelsesformand for TV 2, Niels Boserup, til Journalisten.dk

Anders Kronborg søgte i al offentlighed stillingen som adm. direktør for TV 2, men blev vraget. I stedet valgte TV 2 at ansætte Merete Eldrup.

Om Kronborgs beslutning om at gå nu, siger Boserup:

»Timingen er meget god, fordi Anders' periode som konstitueret direktør udløber med udgangen af denne måned. Og Metere Eldrup tiltræder på mandag som ny adm. direktør.«

Han siger samtidig, at det ikke kommer som nogen overraskelse:

»Jeg er ikke uforberedt på det. Han havde jo søgt stillingen som adm. direktør, og så valgte vi en anden (Merete Eldrup, red.). Nu har han så fået et bedre job, og Anders har store ambitioner. Men vi havde håbet på, det ikke skete,« udtaler Niels Boserup.

Da Per Mikael Jensen i august blev udnævnt til President og CEO for Metro International skabte det i øvrigt voldsom debat, da det viste sig, at Per Mikael Jensen allerede som TV 2-chef havde aktier i Metro-koncernen.

Mens han indgik en aftale med det MTG-ejede Viasat havde han således aktier i Metro International. Og MTG og Metro er tæt forbundne via storaktionæren Kinnevik.

Per Mikael afviste dog kritikken, da han blev spurgt af Journalisten.

Den gang lød spørgsmål og svar som følger:

Du har fortalt os, at du stadig har aktier i Metro. Er det ikke problematisk?

»Hvad er årsagen til, at du har en sort ørering i dit venstre øre? Hvad ligger der egentlig bag det? Man kan sætte spørgsmålstegn ved alt. Det kan man godt blive en anelse træt af. Jeg må gerne have de aktier i Metro, som jeg anskaffede for fire år siden, på samme måde som jeg har aktier i andre virksomheder.«

Læs også: Kronborg skal være 'Executive Vice President'

 

0 Kommentarer