Anders Kronborg afviser illoyalitet i forhold til TV 2

Det kan godt være, at Per Mikael Jensen og den tidligere ledelse af TV 2 i går blev frifundet for de fleste kritikpunkter, som Rigsrevisionen rejste i sin tid. Men granskningsmanden konkluderede dog, at Anders Kronborg var illoyal. Det afviser han nu.

Det kan godt være, at Per Mikael Jensen og den tidligere ledelse af TV 2 i går blev frifundet for de fleste kritikpunkter, som Rigsrevisionen rejste i sin tid. Men granskningsmanden konkluderede dog, at Anders Kronborg var illoyal. Det afviser han nu.

Mens Per Mikael Jensen overvejer sag mod Rigsrevisionen, nu hvor han føler sig renset, hænger anklagerne mod den tidligere konstituerede administrerende TV 2-direktør Anders Kronborg stadig og blafrer efter gårsdagens rapport om den tidligere ledelses styring af TV 2.

Granskningsmanden giver således Rigsrevisionen ret i sin kritik af Kronborg – herunder beslutningen om at bygge TV 2's hovedkontor på Teglholmen i København samt en kontroversiel distributionsaftale med konkurrenten Viasat.

Kronborg skulle således have optrådt illoyalt over for TV 2 ved at videregive fortrolige oplysninger til konkurrenten MTG/Viasat. Som konstitueret direktør for TV 2 videresendte Anders Kronborg via e-mails den 17. september 2007 hele TV 2's interne koncernstrategi for 2007-2010 samt et tilhørende notat til den administrerende direktør for MTG Danmark, Jørgen Madsen, med beskeden "personlig fortrolig orientering". (se side 148 i Beretning vedrørende granskning af TV 2/Danmark

"Strategien skulle drøftes samme dag på et strategiseminar fra den 17. til den 18. september 2007 for bestyrelsen i TV 2. Dokumenterne var således formentlig end ikke præsenteret for bestyrelsen endnu på det tidspunkt, hvor de blev fremsendt til den administrerende direktør for MTG Jørgen Madsen," hedder det blandt andet i beretningen.

Daværende bestyrelsesformand Niels Boserup har under interview i november 2009 givet udtryk for, at der ikke var tale om fortroligt materiale. Men både næstformand i bestyrelsen Lars Nørby Johansen, bestyrelsesmedlem Jess Myrthu og bestyrelsesmedlem Flemming Østergaard er imidlertid af den opfattelse, at materialet er af fortrolig karakter og ikke burde være videregivet.

Alligevel afviser Anders Kronborg ifølge Business.dk, at der skulle være tale om illoyalitet:

"Jeg vurderede ikke, at det var et fortroligt dokument, da formand og næstformand havde redegjort for indholdet i et interview med Børsen. Det var et dokument, vi rejste rundt med, og der var ingen fortrolige tal i. Ellers havde jeg aldrig gjort det," siger Anders Kronborg, der har forklaret, at han videresendte dokumentet i forbindelse med de to virksomheders drøftelser om et fælles bud på rolle som administrator af det nye digitale sendenet.

Berlingske Business forholder også Kronborg granskningmandens konklusion, at han ikke havde kompetencer til at træffe beslutninger om byggeriet af TV 2 på Teglholmen i København. Hertil svarer Anders Kronborg:

"Det har jeg det samme svar til, som jeg havde til Rigsrevisionen. To eller tre dage efter at jeg skriver under, bliver Merete Eldrup udnævnt til ny direktør. Alle andre aftaler har jeg skrevet under først, og så har formanden skrevet under efterfølgende," siger Anders Kronborg og tilføjer, at granskningsmanden ikke har vurderet, at beslutningen har påført TV 2 tab.

Læs hele artiklen fra Business.dk her.

Hvis man vil have alle detaljerne fra granskningmandens gennemgang, kan man læse den fulde beretning her.

0 Kommentarer