Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre

Børsen udliciterer weekendtillægget Biler til Bilmagasinet. »Hvis husets egne journalister skulle producere stoffet, ville prisen være højere, da de jo arbejder efter vores overenskomst,« siger chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, til Journalisten.dk.

Børsen udliciterer weekendtillægget Biler til Bilmagasinet. »Hvis husets egne journalister skulle producere stoffet, ville prisen være højere, da de jo arbejder efter vores overenskomst,« siger chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, til Journalisten.dk.

Sparekniven har ramt Børsen. Helt konkret betyder det, at avisen udliciterer sit ugentlige tillæg Biler til Benjamins Bilmagasinet.

»Outsourcingen kommer ikke til at betyde fyringer,« slår chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, fast over for Journalisten.dk.

Udliciteringen bunder i to ting.
»Vi har set en nedgang i annoncemængden, og derfor vil vi optimere avisen for vores annoncører. Derudover skal vi spare på vores på omkostninger, hvilket vi kan gøre gennem outsourcing af tillæg som Biler,« siger Anders Krab-Johansen.

Han vil ikke spå om, hvordan den økonomiske virkelighed ser ud på avisen i 2013, men…
»Det her er en mindre og kortere spareøvelse.«

Som en del af sparerunden indfører avisen ansættelsesstop resten af 2012.
Hvordan vil det påvirke avisen, at der er færre hænder til at fylde spalterne?
»Det drejer sig om en håndfuld journalister, der enten selv siger op eller går på pension. Vi laver selvfølgelig en omorganisering, men i kraft af oursourcingen bør det ikke få nogen betydning,« siger Anders Krab-Johansen.

Ifølge Anders Krab-Johansen vil avisen holde skarpt øje med fordele og ulemper ved udliciteringen, og hvis det bliver en succes, vil flere tillæg kunne ryge samme vej.

Du er ikke bange for, at Børsen ved udliciteringen mister sin særlige tone i stoffet?
»Biler bliver i forvejen lavet af freelancere, så springet til en outsourcing er lille. Men vi er selvfølgelig forsigtige med, at det ikke går ud over kvaliteten.«

I sidste uge meddelte Ekstra Bladet, at de fra september vil få lavet tre weekendtillæg af Mediamovers.

Samtidig får også Jyllands-Posten og Berlingske lavet flere ting ude i byen. Ender det ikke med, at alle aviserne bliver helt ens?
»Vi køber os til forskellige specialiserede varer, så jeg mener, vi sagtens kan bevare kvaliteten. Samtidig kan vi spare penge. Omkostningerne er markant lavere ved at få lavet tingene ude i byen. Hvis husets egne journalister skulle producere stoffet, ville prisen være højere, da de jo arbejder efter vores overenskomst.

5 Kommentarer

Ann Bilde
22. JUNI 2012
Re: Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre

Kære Søren Thomsen

Du deltager gerne i debatterne herinde, men jeg har noget svært ved at finde ud af, hvem og hvad der gemmer sig bag dit navn, udover at du som oftest benytter debatterne til at hælde galde udover kolleger - så vidt jeg har kunnet se, oftest freelancere. Du er i din fulde ret til at være uenig med andre, men når du som nu sabler en debattør ned, eller i en anden debat kører løs på en freelancer for at være "misundelig", så bidrager det desværre ikke til en konstruktiv debat, men stopper desværre en nødvendig og vigtig, faglig debat om journalistiske jobs og freelanceres løn- og arbejdsvilkår. Vil du fortælle os, hvem du er, og hvor du arbejder?

Kollegial hilsen - Ann Bilde, selvstændig freelancer siden 1995 og forfatter, se evt. www.forlaget-freja.dk   

Bodil Rohde
22. JUNI 2012
Re: Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre

Kære Anne Kathrine

Tak for dit indlæg.

Det er jeg glad for, og det er der helt sikkert mange andre freelancere, som er.

Når man deltager i debatten her, risikerer man at får nogle ordentlige hug, - også fra folk, man overhovedet ikke kender, eller som ingen andre kender, - og det hører med til debatten.

 Din mening er vigtig, og jeg vil opfordre dig til fortsat at deltage i debatten her. Også selvom vi måske en anden gang er uenige.

 De bedste hilsner

Bodil Rohde 

Anne Kathrine Spangsberg
21. JUNI 2012
Re: Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre

Undskyld, det var sørme ikke for at genere nogen, at jeg skrev mit indlæg. Ville blot understrege, at det var freelancerne, der blev ofrene og ikke de dyre fastansatte.

Men godt at du fik rettet op på mit indlæg, og jeg skal nok afholde mig fra at skrive igen.

Søren Thomsen
21. JUNI 2012
Re: Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre
...og hvad var pointen med dit indlæg? I stedet for freelancere, vil det så være nogle ansatte hos Benjamin, der skriver. Det er relevante spørgsmål, journalisten på Journalisten stiller Børsen eller "bekymringer" som du åbenbart kalder det. Det ville da være underligt, at man i en artikel om at Børsen udliciterer fast stof ikke nævner, om der sker fyringer eller ej. Men selvfølgelig kunne man da godt have drejet artiklen over på, at det er synd for de freelancere, der mister arbejde til kolleger på Benjamin. Det er der hermed rettet op på med dit indlæg :-)
Anne Kathrine Spangsberg
21. JUNI 2012
Re: Anders Krab: Vi skal spare, ikke fyre

Forstår godt Journalistens bekymring over, om udliciteringen koster arbejdspladser.... men som det kommer frem til slut i nyheden, så er det jo ikke Børsens egne fastansatte (til en åbenbart dyr overenskomstløn), men derimod reelt en håndfuld freelancere, der mister brødet....

Flere