Anders Krab-Johansen ny chefredaktør for Børsen

Leif Beck Fallesen træder tilbage, erfarer Journalisten.dk. Jobbet som ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Børsen overtages af Anders Krab-Johansen, der forlader TV 2 som redaktionschef på News. (opdateret 14:45)

Leif Beck Fallesen træder tilbage, erfarer Journalisten.dk. Jobbet som ansvarshavende chefredaktør på Dagbladet Børsen overtages af Anders Krab-Johansen, der forlader TV 2 som redaktionschef på News. (opdateret 14:45)

Den 64-årige Leif Beck Fallesen, der kom til Børsen i 1984, har i mange år nærmest været synonym med avisen.

Han begyndte som økonomisk redaktør, blev siden chefredaktør i 1990, fra 1997 har han været ansvarshavende og siden 2002 tillige adm. direktør.

Den 1. januar overlades roret til den 43-årige Anders Krab-Johansen, der i de seneste år har været ansat på både TV 2 og Politiken. Og før det som politisk redaktør på dagbladet Børsen.

Alene i år har Anders Krab foretaget flere skift. I januar stoppede han som redaktionschef på Politiken. Det skete efter et dramatisk forløb, hvor han dog i første omgang blot talte om "en svær beslutning".

Siden kunne fagbladet Journalisten dog afsløre, at han blandt andet var blevet forbigået i sit ønske om en chefredaktør-post, samtidig med at bladledelsen var blevet udvidet med to personer. Og i det hele taget følte han sig kørt ud på et sidespor.

I maj måned stoppede han så som nyhedsvært på TV2 Nyhedernes sene udsendelse klokken 22. Dengang forsikrede han over for Journalisten.dk, at det alene skete "efter eget ønske":

»Jeg synes simpelthen ikke, jeg var god nok,« sagde Anders Krab-Johnansen til Journalisten.dk og tilføjede, at det har været et spørgsmål om "selverkendelse".

Nu bliver han så både ansvarshavende chefredaktør og administrerende direktør for Dagbladet Børsen, hvor han til netudgaven i dag udtaler:

"Jeg kender Børsen og ser frem til at arbejde med de dygtige folk i huset. Opgaven bliver at sikre Børsens position som et uundværligt kvalitetsmedie for erhvervsfolk. Det kræver en skarp profil, journalistik af høj klasse og udvikling af de trådløse platforme," siger Anders Krab-Johansen.

Anders Krab-Johansen er født i Grønland, men voksede siden op i Kerteminde. Han har en master i journalistik fra Columbia University i New York (1994) og blev året efter kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Tilbage i starten af 1990'erne var han i tre år studievært i ungdomsradioen og blev så journalist ved Dagbladet Børsen fra 1995 og siden avisens korrespondent i Bruxelles i årene 1997-2000.

Den afgående Fallesen udtaler til Børsen.dk:

”Jeg har været utroligt glad for Børsen, som har alle muligheder for at blive den første danske avis, der lykkes med en digital forretningsmodel. Jeg har ingen planer om at gå på pension, men skal jeg nå at arbejde med andre opgaver, så er det tiden at forlade Børsen. Et generationsskifte er altid sundt for en virksomhed, og jeg er meget tryg ved at overlade dagbladet Børsen til Anders Krab-Johansen.”

(opdateret 14:45)

0 Kommentarer