Anders Krab: »Jeg var simpelthen ikke god nok«

For blot få måneder siden sagde Anders Krab-Johansen farvel og tak til Politiken. Han følte sig kørt ud på et sidespor. Nu stopper han som vært på TV 2 Nyhederne. Hør hans forklaring her.

For blot få måneder siden sagde Anders Krab-Johansen farvel og tak til Politiken. Han følte sig kørt ud på et sidespor. Nu stopper han som vært på TV 2 Nyhederne. Hør hans forklaring her.

Da Anders Krab-Johansen i januar stoppede som redaktionschef på Politiken, skete det efter et dramatisk forløb. I første omgang lod han det dog ikke skinne igennem, men talte blot om "en svær beslutning".

Siden kunne fagbladet Journalisten dog afsløre, at han blandt andet var han blevet forbigået i sit ønske om en chefredaktør-post, samtidig med at bladledelsen var blevet udvidet med to personer. Og i det hele taget følte han sig kørt ud på et sidespor.

Nu stopper han så som nyhedsvært på TV 2 Nyhedernes sene udsendelse klokken 22, men han forsikrer, at det alene sker efter eget ønske:

»Jeg synes simpelthen ikke, jeg var god nok,« siger Anders Krab-Johnansen til Journalisten.dk og tilføjer, at det har været et spørgsmål om "selverkendelse".

»Det er klart, jeg har spurgt andre gode studieværter, hvad de synes, og så til sidst har jeg taget min egen beslutning. Og min egen vurdering var, at det ikke var godt nok. Mere kompliceret er det ikke.«

Anders Krab-Johnansen fortsætter i rollen som redaktionschef i nyhedsafdelingen på TV 2, hvilket hele tiden har været en del af jobbet.

»Og det bliver jeg ved med at være. Jeg passer rigtigt godt på TV 2,« siger han.

Men én ting er, at du selv var utilfreds med dig selv i rollen som nyhedsvært – men dine chefer må have ment noget andet, siden de ansatte dig til jobbet?

»Jeg vil ikke referere, hvad mine chefer mener.«

Men du har da gjort det ganske godt i jobbet som nyhedsvært?

»Synes du det? Det er jeg da glad for, du mener.«

Netop derfor kan det undre, at du pludselig stopper?

»Jeg lavede et dobbeltjob – havlt redaktionschef og halvt studievært. Og jeg var bare ikke god nok som studievært.«

Anders Krab-Johansen stopper dog ikke helt med at være på skærmen. Han fortsætter med at lave Ugemagasinet 24/7. Et program, som ifølge Anders Krab er noget helt andet end at være nyhedsvært på 22-Nyhederne.

»Det fortsætter jeg med at lave. Det er anderledes end at være vært på Nyhederne,« siger han til Journalisten.dk.

0 Kommentarer