Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
17:02 10.12.2021 Anna Sol Jørgensen

Anders Krab efter Dyrby-exit: “Jeg havde håbet, han kunne komme tilbage”

Michael Dyrby havde Berlingske Medias koncernchefs, Anders Krab-Johansen, opbakning til at være ansvarshavende chefredaktør på B.T. lige til det sidste.

”Jeg havde håbet, det var muligt for ham at komme tilbage som ansvarshavende chefredaktør på B.T. Men Michael har konkluderet, at det ikke kan fungere, og det har jeg respekt for. Det har utvivlsomt været en svær beslutning,” siger Anders Krab-Johansen i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter at Michael Dyrby her til eftermiddag har valgt at trække sig som ansvarshavende chefredaktør på B.T.. Det sker efter voldsom kritik af hans håndtering af kritikken, efter at discovery+ sidste mandag sendte dokumentarserien ’MeToo: Sexisme bag skærmen’. Den dokumenterer den sexistiske kultur på TV 2 i den periode, Michael Dyrby var chef på tv-stationen.

Efter dokumentaren tog Michael Dyrby ferie og holdt sig væk fra samtlige medier, indtil han tidligere i denne uge stod frem i Berlingske og erkendte, at han har haft upassende forhold til ansatte på TV 2 i sin tid som chef. Samtidig erkendte han at have vist udvist dårlig dømmekraft og magtfuldkommenhed og at være ansvarlig for kulturen på TV 2. Fire andre medier fik interviews med ham, inden han igen klappede i.

Alligevel havde Anders Krab-Johansen fortsat fuld tillid til B.T.’s ansvarshavende chefredaktør.

Michael Dyrby meldte sin tilbagetræden i en klumme på B.T. her til eftermiddag. I den skriver han om sin egen ageren:

”B.T. skal altid være magtkritisk og stille magthavere de vanskelige spørgsmål. Jeg har ikke levet op til den standard, som vi normalt forlanger af andre kilder. Det går ikke, for det svækker hele grundlaget for journalisternes daglige virke. Ikke bare på B.T. – men i hele Berlingske Media.”

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder