Analytiker: Søndagsavisen under pres

Den husstandsomdelte Søndagsavisen er hårdt ramt på distributionsindtægterne, skriver Berlingske Tidende.

Den husstandsomdelte Søndagsavisen er hårdt ramt på distributionsindtægterne, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge en analytiker hos FIH Capital Markets, Klaus Kehl, blinker advarselslamperne i Søndagsavisens regnskaber derfor nu rødt.

Avisen har allerede to gange i år nedjusteret forventningerne til resultatet. Og situationen er alvorlig for Søndagsavisen, da avisen er særligt ramt af konkurrencen om lave priser på distribution fra Post Danmark.

»Søndagsavisen er hårdt ramt. De har haft nogle store problemer. Men glem avisen. Der tjener de ikke pengene. Det gør de derimod på distributionsforretningen,« siger Klaus Kehl til Berlingske Tidende.

Siden februar har Søndagsavisens aktie mistet 80 procent af sin værdi. Og forventningen til omsætningen for hele forretningen i Danmark, Sverige og Norge er sænket med 50-100 millioner kroner til knap 1,7 milliarder kroner for hele 2007.

I starten af november kom det tilmed frem, at Søndagsavisen fik et underskud på tre mio. kr. i tredje kvartal af 2007 mod et overskud på 32,7 mio. kr. i det foregående kvartal.

Årets første ni måneder gav dog et samlet overskud.

Ser man på det samlede regnskab, så tegner distributionsvirksomheden sig altså for langt hovedparten af indtægterne.

Det er kun et par år siden, at søndagsavisen blev relanceret. Den gang lukkede man alle lokalredaktioner og øgede oplaget med 600.000, hvorefter avisen blev omdelt til 85 pct. af alle husstande i Danmark.

 

 

1 Kommentar

peter jersing
1. JANUAR 2009
Re: Analytiker: Søndagsavisen under pres

Efter i 5 uger ikke at have modtaget  "Søndagsavisen", opdager jeg at den slet ikke bliver omdelt på Landfogedvej 2400nv mere; det får desværre en mindre betydning, da vi over halvdelen af 2008 hverken fik Søndagsavisen eller reklamer, omdeleren springer simpelthen gaden over. Jeg rettede i 08 utallige henvendelser både til Avisen som til omdelercentralen, det hjalp sjældent.

Det ikke kun på prisen der er konkurrence.

Venlig hilsen

Peter Jersing

Landfogedvej 2

2400 København NV