search

Amputerede ben kommer ikke tilbage

Så skal de til det igen i DR: Prikkerunde. Efter et urimeligt indhug i DRs programvirksomhed i forbindelse med medieforliget, skal medarbejderne i DR endnu engang sige farvel til gode kolleger.

Så skal de til det igen i DR: Prikkerunde. Efter et urimeligt indhug i DRs programvirksomhed i forbindelse med medieforliget, skal medarbejderne i DR endnu engang sige farvel til gode kolleger. Det er som om politikerne ikke anerkender, at public service virksomhed er lokomotiv i dansk medieudvikling, og at beskårede aktiviteter ikke kommer tilbage.

DR medarbejderne er desværre blevet rutineret i prikkerunder, bebudede sindetskrivelser og hvad det hedder alt sammen. Jeg husker alt for tydeligt den første store fyringsrunde, der tilbage i 1995 varslede markant nye tider i DR. Siden er den ene fyringsrunde efter den anden tromlet hen over medarbejderne, særligt i de seneste år, hvor budgetoverskridelser har gjort indhug i DRs aktiviteter

Hvis nogen skulle tro, at sådanne store forandringer, der bliver til krisestemning blandt medarbejderne, skulle virke befordrende på virkelysten, idéudviklingen og aktiviteten, må de tro om igen. DR-medarbejderne rammes hvor det gør mest ondt.

Alle steder, hvor politikerne har forsøgt at skære ned på public service, har seere og lyttere betalt prisen i form af et mindre alsidigt og mangfoldigt radio- og tv-udbud, færre muligheder på nettet færre dokumentarprogrammer og nyheder, som journalisterne ikke har haft tid nok til at researche grundigt nok. Jeg frygter, at de forestående nedskæringer vil gå ud over både nyheder og medieudvikling, og at de politikere, der førte kniven over DR ikke aner, hvad det koster for dansk produceret medieindhold på lang sigt.

Verden har set eksempler på, hvordan public service blev slået tilbage til start i New Zealand og ved, hvor svært det har været at komme igen. BBC er presset, stationerne i vores nabolande bliver presset af markedet og af politikere, der ikke for alvor forstår værdien af stærke public service virksomheder.

Vi har brug for, at politikerne anerkender værdierne i public service radio og tv og internet og anerkender dem på en sådan måde, at der rent faktisk også er penge til at betjene befolkningen med kvalitetsjournalistik på alle platforme til alle generationer i alle dele af landet.

Politikerne har med deres seneste medieforlig amputeret DR. Nu må de lade kniven ligge, så DR-medarbejderne kan udvikle det medieindhold, der er så vigtigt for de danske borgere.

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen