Ukraine

Amerikansk journalist såret i angreb i Ukraine

AFP's journalist Dylan Collins blev såret af granatsplinter i forbindelse med et droneangreb

Den amerikanske journalist Dylan Collins, der arbejder for nyhedsbureauet AFP, er blevet såret i et droneangreb i Ukraine.

Det oplyser AFP’s Europa-direktør Christine Buhagiar i en udtalelse, skriver NRK.

Dylan Collins befandt sig ved frontlinjen nær den østukrainske by Bakhmut, hvor han blev ramt af flere granatsplinter i forbindelse med et droneangreb.

Ifølge AFP modtager den 35-årige journalist behandling på et sygehus. Hans tilstand er ikke kritisk, og han er ved bevidsthed.

”Vi undersøger omstændighederne bag denne hændelse. Vores tanker går til Dylan og hans nærmeste,” siger Christine Buhagiar i en udtalelse.

Ni journalister dræbt

Adskillige journalister er blevet dræbt eller såret i Ukraine, siden Rusland invaderede sit naboland i februar 2022.

Ifølge organisationen Journalister Uden Grænser har ni journalister mistet livet i Ukraine siden krigens begyndelse.

En af de seneste blev den ukrainske journalist Bohdan Bitik, der blev dræbt den 26. april, mens han arbejdede sammen med en italiensk journalist for avisen la Repubblica, der blev såret i skulderen af skud. I samme angreb blev Bohdan Bitik ramt af en kugle fra en snigskytte, på trods af at han bar en hjelm med en tydelig presse-markering.

Drabet på Bohdan Bitik bliver af Journalister Uden Grænser kaldt en krigsforbrydelse begået fra Ruslands side.

Journalister Uden Grænser har siden krigens begyndelse indgivet syv klager til Den Internationale Straffedomstol og til Ukraines statsadvokat i forbindelse med 44 forbrydelser begået i Ukraine, der ifølge organisationen har påvirket mere end 100 journalister og 11 tv-og radiotårne eller andet sendeudstyr.

Dræbt journalist får højeste hæder

Det er heller ikke første gang under krigen, at en af AFP’s journalister bliver ramt af angreb.

I maj blev AFP-journalisten Arman Soldin dræbt i et raketangreb – også i nærheden af Bakhmut, der siden maj har været under overvejende russisk kontrol.

Han blev i forrige uge tildelt Frankrigs højeste hædersmedalje, Legion d’Honneur, der blev uddelt af den franske præsident, Emmanuel Macron.

”Med sin stærke karakter, hans rejse og hans drive, legemliggjorde Arman Soldin dine redaktionelle medarbejderes passion – en passion for at formidle sandheden, fortælle historier og samle vidnesbyrd. Det var en passion for en sag: Pligten til at informere,” har Emmanuel Macron tidligere skrevet i et brev til AFP.

 

0 Kommentarer