Ameer er 21 år og krigsfotograf i sin hjemby Aleppo

Den 21-årige freelancer Ameer Al Halbi en af de få fotografer, der fortsat arbejder i den sønderbombede syriske by Aleppo. ”Jeg har mirakuløst kunnet undslippe med livet i behold mere end tre gange,” forklarer han

21-årige Ameer Al Halbi var teenager i Aleppo, da krigen i Syrien begyndte. I dag er han krigsfotograf og leverer billeder til internationale medier via Getty Images fra den østlige del af byen.

”Arbejdet som krigsfotograf er det vanskeligste erhverv i Syrien overhovedet, fordi fotografen er nødt til at være i begivenhedernes centrum fra allerførste øjeblik,” forklarer han i en korrespondance via Facebook.

Tidligere i år døde hans far, da han var på arbejde med den frivillige organisation De Hvide Hjelme. Selv er Ameer Al Halbi blevet ramt af skud to gange. Når han arbejder, er det med livet som indsats.

”Som regel retter syriske og russiske fly deres angreb mod det samme sted flere gange for at ramme ansatte i civilforsvaret og paramedicinere,” fortæller han.

Foto: Ameer Al Halbi

Undsluppet ved et mirakel

Han har lært sig at fotografere via Skype af palæstinensiske journalister og på kurser i Syrien. Han møder ikke nogen vestlige journalister eller fotografer i Aleppo for øjeblikket. Det er simpelthen for farligt.

”Jeg har mirakuløst kunnet undslippe med livet i behold mere end tre gange.”

Et af de billeder, Ameer Al Halbi selv sætter størst pris på, tog han i Aleppo-bydelen Al-Salihin i september – kort efter et bombeangreb.

Angrebet kom ud af det blå.

"I starten var det en normal dag. Folk havde ikke forventet, at deres huse skulle bombarderes.” forklarer han.

To spædbørn reddet af deres fædre

Ameer Al Halbi ankom, kort efter at bomberne faldt. Ligene lå på fortovet. Han så, at to spædbørn blev reddet ud af deres hjem af civilforsvaret.

”Fædrene skyndte sig hen mod deres piger og prøvede i hast at komme væk fra stedet, hvor bomberne var faldet.”

Ameer Al Halbi siger, at der var mange sårede ved angrebet, men ikke de to piger.

”Billedet betyder meget for mig, fordi det tydeligt viser, at de fleste af ofrene er børn. Billedet fokuserer på, hvad mandens ansigt siger, hans ansigt fortæller mange historier. Udtrykket af rædsel i farens ansigt er ubeskriveligt kraftfuldt,” forklarer han.

Børnene er uden skyld

Ameer Al Halbi fokuserer ofte på børn i sine billeder.

”Efter min mening er det kun dem, der kan påvirke den vestlige verden. Børn har ingen skyld i denne forfærdelige krig,” skriver han.

 

Oversættelse: Jens Bonde Mikkelsen, Oversættergruppen

Foto af spædbørn: Ameer Al Halbi, Getty Images

 

 

0 Kommentarer